Avmaska din katt!

Så här kan mask hos katter se ut:

bandmask

En bandmask är en otrevlig gynnare som vi människor oftast upptäcker som små rigrynsliknande saker i rumpan på misse. Tänk då att det är ett enda bandsegment av ett otäckstyg som kan vara meterlångt inuti kisse!

Alla som någonsin delat tillvaron med en katt vet att det då och då krävs en åtgärd för att befria missen från inälvsparasiter så som bandmask, spolmask och rundmask. Det finns en massa olika preparat och att få dem i katten är ibland ett större problem än att ro över Atlanten! Följaktligen får du massor av goda råd och massor av dumma råd, och alla är precis lika ineffektiva. En rad komiska situationer uppstår. Man inser bara inte att de är komiska förrän långt senare.

RÅD: Linda in katten i ett badlakan så att ni inte blir klösta.

RESULTAT: Nu måste jag få ned BÅDE katten och badlakanet ur takfläkten.

RÅD: Smeta ut maskmedlet på kattens framtassar, så slickar den i sig det.

RESULTAT: Katten skakade bara av tassarna. Nu sitter det maskmedel på skåpluckorna i köket, hallväggen, hallspegeln och min mans nya skinnrock.

RÅD: Placera tabletten så långt bak på tungan som möjligt. Stäng kattens mun och håll för.

RESULTAT: Fan – vi har inte ens fått katten att ÖPPNA munnen så att vi hittar tungan?

RÅD: Täck tabletten med smör, så glider den lätt ned i kattens hals.

RESULTAT: Nu är katten täckt med smör och den första tabletten gled ur fingrarna och försvann under kylskåpet. Den andra tabletten sitter klistrad på taklampan. Det som fort glider in, glider ut ännu fortare?

RÅD: Sitt på knä på golvet, katten mellan benen och sen ett rejält tag om nackskinnet. Det funkar i alla fall på min store kille som jag tidigare hade stora bekymmer att få i något. Det är som om de blir stilla när man håller i nackskinnet. Sen gäller det att hålla igen munnen tills de säkert har svalt också. Att stryka lätt med handen över halsen ska stimulera sväljreflexen.

RESULTAT: Mina genitalier genomgick två komplicerade rekonstruktionsoperationer. Min katt skrattar åt mig!

RÅD: Blanda in det i nån mat som katterna gillar (t ex billig tonfisk från Euroshopper). Eftersom det ska ges tre dagar i rad serveras tonfisk flera dagar i rad har jag gett tonfisk första dagen, leverpastej eller liknande andra dagen och nåt tredje den sista gången.

RESULTAT: Katten är nu väldigt misstänksam och vägra äta om det inte är så att jag äter merparten av maten först.

Mer ”goa” maskbilder kan du se på www.avmaska.se/bilder.htm

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Avmaska din katt!”

  1. Ha ha helt underbart och så sant. den där pastan var ju så kladdig så den hamnade ju er utmetat på mina byxor än vad jag fick i katten;)
    Ps du får jättegärna låna texten. Skriv bara som jag har gjort i slutet och tacka Fiona” Bild får du också jättegärna låna.

    Kram på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *