Så här skiljer du på blåmesar och talgoxar

Min matte vallar yrvaken husse till bussen om morgnarna, så han ska komma iväg till jobbet, och på väg tillbaka sätter hon ut talgbollar till småfåglarna, så jag har något kul att titta på från fönstret. (Att reta smaklökarna med s a s, så burkmaten i kattmatsskålen ska gå att stå ut med…)

Men nu var det lite svårt i morgondunklet att avgöra vilken pippi som satt där på talgbollen, så här ska du få lite hjälp matte!

Detta är en blåmes:

blames

och det här en talgoxe:

talgoxe

Blev inte så mycket enklare nu, förstår jag… men de här bilderna då:

blmes

blames3

Typisk blåjoxe… och här följer en typisk tallojxe:

talgoxe1

Hälsningar Wikkis guide till de delikataste fågelarterna….

shamo_gert_petersen

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *