Fler självlysande katter!

Det är alltså inte bara jag – som det olyckligtvis hände sig i Halloween – som kan vara självlysande!

greenegenes

Här är katten Mr Greene Genes, som dock inte fick min neongula nyans, utan mer lyser grönt och ultrablått:

https://youtu.be/ek9qkadwfDg

Greene Genes är resultatet av en forskning kring genetiska sjukdomar. Hur man nu tror att någon ska bli friskare för att man lyser blått i UV-ljus är förståss nästa fråga – men det är mer en slump att genen som påverkar anlaget för cystisk fibros också påverkar luminiscens! Hur sant detta är, blir fråga nr 2, eftersom väldigt många saker lyser ”av sig själva” i UV-ljus och reportaget dök upp lagom till Halloween?! ”The gene is just a marker” säger forskarna som jobbar med experimentet som utlovar att kissen INTe mår dåligt av det, ”The glowing part is the fun part!” Katten i reportaget ser dock ut att mest vilja hem…

Här kan du läsa mer om du är nyfiken: www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/science/sciencenews/3353781/Scientists-make-cat-that-glows-in-the-dark.html

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *