Vi katter har ibland specialtassar…

Ja själv har jag rätt vanliga tassar…

_alfari_

Ta en titt på stallkatten Svante t ex. som har två extra tår på varje framtass – normalt har vi katter 18 tår. Svante har 22 tår. Världsrekordet lär vara 27 tår på en katt i USA, Tiger. Det borde kanske ha varit snubbligt många?

Tåmängden kallas polydaktyli, och är en ärftlig missbildning. Svante ärvde den av sin mamma Nåta, som har 20 tår.

_nta_p_alfari_large

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Vi katter har ibland specialtassar…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *