Sommarkattens gråt

Jag sitter här vid vägens kant kitten136
ett litet kattebarn

Nyss så var jag i din famn
nu är jag lämnad kvar

Jag såg din bil så blank och stor
dra bort med dig och barn

Jag sitter här
en sommarkatt
när ni drar in till stan

Jag sitter här på stugans trapp
ett litet kattebarn

Jag drar min tass mot dörrens trä
men jag får inget svar

Din stuga är tyst och dörren stängd
och låst med dubbla slag

Jag sitter här och skälver till
och längtar efter mat

Jag sitter här en natt, en dag,
ett litet kattebarn

En sommar var ni allt för mig
ni var min hela värld

Tänk om jag vetat vart ni for,
och vad jag gjort för nåt

som sitter här hungrig,
i ensamhet
som om jag kastats bort

Jag sitter här vid Himlens port
ett litet kattebarn

Att få ett liv var alltför stort
Jag fick en sommar med sol i päls

och barnens smek
och somnar i en dröm

att vakna upp i någons famn
och inte vara glömd


Ingers dikt om sommarkatten

Skaffa INTE sommarkatt!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

49 reaktioner till “Sommarkattens gråt”

 1. Man blir så förbannad!! det är ju ändå vuxna människor som tar hem katten.. och att en vuxen människa ska vara så förbaskad dum och tro att en liten kisse som har blivigt matad hela sommaren ska klara sig själv. grr…

 2. MYCKET FIN!!!!
  Själv har man 8katter och ett antal X stallkatter men tyvärr kan jag inte ta hand om fler..Annars hade jag hjälp alla sommarkatter jag kunnat!!

 3. Vilken hemsk men vacker dikt. Det värsta är att man vet att detta händer 100tals katter VARJE ÅR.. jag gillar inte ens katter, men inga djur ska få lida!!! Usch för oansvariga människor.. bättre att dom avlivar katten om dom inte kan ta helt hand om den.. så slipper den lida.. 🙁

 4. Folk som skaffar sommarkatt skulle man låsa in i en bur utan mat och vatten..

 5. Det mest intressanta med de här om sommarkatter är att inte en jävel som har haft sommarkatt vågar stå för det och komma med något argument för. De är ynkryggar hela bunten, antagligen för slappa för att säga ”nej, vi klarar inte av en katt” till ungarna. Eller så fattar de bara inte att katten inte klarar sig själv.

 6. Jag tycker den här bloggen är riktigt överdriven? Hur många inlägg skriver du om dagen egentligen, och om en kattjävel?!

  Herregud…

  1. Mitt svar till dig Ellen, tycker inte bloggen är det minsta överdriven. Det är så många katter som far illa på grund av tanklösa elaka människor. Att du yttrar dig så korkat om en sådan stor angelägenhet som våra katter och deras välmående visar bara vilken idiot du är och att du inte försöker dölja det heller. Skäms ynkliga lilla människa!!! Du har varken hjärta eller folkvett!!

   1. Mjau, tyvärrär en del människor så. Tanklösa och trångsynta. Tur att motsatsen finns! NosPuss Wikki

 7. hej! vilken fin dikt. jag kopierade den och satte in den på min blogg. var det okej? om inte skriv till mig så tar jag bort den. mvh!

  1. Du får jättegärna lägga dikten på din blogg, så klart! Det var jysst av dej att fråga först, det får du en extra nospuss för! Det är min mattes mamma som skrivit dikten och jag är rätt stolt över den! Alla som inte vet hur illa det kan gå för en sommarkisse borde läsa den!
   Tasskramar Wikki

 8. Vi har aldrig skaffat katt när barnen tjatat just för att det är ett stort åtagande man gör! Min syster älskar katter, har fyra stycken. Jag tar gärna med dikten till min blogg och sprider den vidare – länkar hit förstås. KRAM och välkommen till min blogg!

  1. Toppen! Tack snälla underbara kattvän!
   Och självklart kommer jag och hälsar på i din blogg!
   TassKram Wikki

 9. Jag blir så förjamat ARG på den där ELLEN som skrev där uppe. Kattjävel?! Min husse hälsar att han skulle gott kunna tänka sig att sparka den där j¤%&¤% i aktern med en stålhätta. Vad betyder det? *tass*

  1. Det är såna tillfällen när man inte ens skriver svar… Och det de skriver får stå kvar och skämma ut dem på det sätt människor med den här attityden förtjänar. De är liksom inte värda mer utifrån sin egen undervärdering av livets okränkbarhet.
   Sen är det tur för henne att vi katter inte anammat det där med stålhättor!
   NosPuss Wikki

 10. Verkligen en fin dikt. Fattar inte hur man kan va så grym att lämna sin katt men kanske många fortfarande tror att katter klarar sej själva?

  1. Tack så mycket för komplimangen!
   Ja ibland undrar man hur man ska få folk att förstå hur illa en hemlös katt far… de inbillar sej att ”den hittar snart ett hem” jo pyttsan.
   *suckar* Wikki

 11. Det gör mig så fruktansvärt ont om dessa arma djur som inte har gjort något illa och får detta hemska öde! Och detta händer alltför ofta. Jag förstår verkligen inte…

 12. Hittade den här dikten nu. Har ju följt bloggen i mindre än 1 år, så den kom till ”före min tid” så att säga. Får jag återpublicera den på min blogg? Den är så fin, även fast den speglar den tragiska verkligheten.

  1. Så klart att du får låna dikten till din blogg!
   Alla mina saker här får lånas och länkas till – ange bara källa, så är jag glad.
   Det är ju skrivet för att nå människor, så jag är bara glad om mina texter sprids!
   TassKram Wikki

 13. Pingback: szwalnie lódz
 14. Pingback: Luxury Travel
 15. Pingback: husa
 16. Pingback: spy-shop
 17. Älskar katter…kan inte förstå hur vissa människor tänker:”Man behöver inte se efter katter så mycket, de klarar sig själva.” Så FEL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *