Kom och säg hej till sandkatten Al Shamsi!

Om en vecka ska jag få följa med matte och husse till Eskilstuna igen. Jag hade tänkt smita förbi Parken Zoo och ta en titt på Al Shamsi, sandkattskillen, som bor där.

Al Shamsi är en riktig snygging med stora stora ögon:

sandkatt_al_shamsi1 sandkatt_al_shamsi2

De här bilderna har jag lånat från Parken Zoo’s sida om honom. Du kan läsa mer om sandkatter HÄR.

Det påstås att sandkatter äter giftormar (som de jagar på ett alldeles särskilt sätt – men jag tycker de bär sig precis åt som Semlan gör när hon kommer hem med huggormar hos mattes föräldrar) och skorpioner, och att de nästan aldrig dricker vatten, för de får den vätska de behöver ur sina byten.

Mer kan du läsa mer om sandkatter på sv.wikipedia.org/wiki/Sandkatt!

Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Kom och säg hej till sandkatten Al Shamsi!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *