Inne eller ute? Med eller utan kläder?

Jag lever i en liten inramad värld – en lägenhet, en balkong – några utflykter i koppel eller transportbur dessemellan, till allt det som finns utanför. Ändå är jag lycklig. Behöver man ha så mycket mer?

Vissa säger att en katt inte ska behöva vara innekatt, den ska kunna komma ut och röra sig fritt. Men det finns gott om oss katter som faktiskt inte vill vara ute, som inte heller passar till det. Både världen och vi katter har förändrats från det vi en gång var – och somliga av oss är tryggare, friskare och lever längre i behagliga liv inomhus tillsammans med fina människor som ger oss uppmärksamhet, sysselsättning och vård.

Dessutom lever vi i ett land där en katt får vara en katt i hög grad. Vi har inte drabbats i lika hög grad av industrin som förmänskligar katter och producerar t ex kläder, skor och smink för dem, som i USA. Och det vill jag inte komma heller.

Jag kan godta en tomteluva en gång om året – och min vinnartiara från skönhetstävlingen. Där går gränsen. Ja och sedan möjligen undantaget att vissa dreggelmissar har sådan här utrustning:

_106

Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Inne eller ute? Med eller utan kläder?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *