Det finns inga kattägare – det är katten som äger dig!

Ja du läste rätt. Det är bara så. Ingen äger en katt. Möjligen låter din katt godvilligt sig hanteras av dig och, om du är snäll mot den, ge dig sin kärlek.

Du äger aldrig en katt på det sätt som du äger en hund. Hunden är ett djur som trivs bäst som underkastande varelse. Men en katt är din jämlike i bästa fall och din överman i de flesta fall.

Själv har jag två fina människor i prima ålder. Ja ok hannen (eller hussen som han vill kallas) är inte så rask som han borde vara. Men det är ingen fara – jag håller på att träna honom och till sommaren tror jag han ska vara i fin form för att skubba till affären efter god kattmat och roliga leksaker. Honan (alltså den som kallas matte) har blivit allt duktigare på att komma ur sängen om morgnarna och sköta sina sysslor med att ställa fram mat och städa min toalåda. Hon pratar mycket med mig och hussen, och på det hela taget tycker jag att det finns ljusa utsikter för ett formidabelt kattliv med dem.

Jag älskar dem faktiskt och ser dem nästan som riktiga katter emellanåt…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Det finns inga kattägare – det är katten som äger dig!”

  1. Det är så det är. Som våran lilla smulan. Vi skaffade inte henne, hon flyttade in och stannade kvar. En dag gick hon in i vårat hus helt enkelt, och när vi skulle slänga ut henne märkte vi att hon bara var skin och ben, så vi fick pyssla om henne. Och ingen annan har saknat henne. Och så har hon helt enkelt bott kvar. Hon äger oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *