Vill du vara katt lektion 1

KATTER BARA ÄR

Det mest grundläggande i en katts liv är att bara finnas. Katten filosoferar inte särskilt ofta över varför, hur eller när – hon bara ÄR.

Följdaktligen finns väldigt lite oro i en katts liv. Ingen stress att uppnå morgondagens mål som ska överträffa gårdagens. För varje dag är sitt eget mål, och räcker gott, för sin egen skull.

En katt behöver inte söka sig någon annanstans, den är nöjd där den är. (Jo det finns så klart undantag: Att vilja sticka högt upp i ett träd när något farligt närmar sig. Att INTE vilja till veterinärmottagningen. Men det är normal överlevnadsstrategi som de flesta levande varelser följer.)

Så sätt dig ned i t ex en skön fåtölj, slappna av och öva följande tanke:

JAG ÄR EN KATT. Jag sitter skönt här och behöver inte flytta mig. Jag känner den mjuka fåtöljen mot ryggen och lutar mig trygg mot den. Jag är varm och belåten och min själ spinner. Jag bara finns här. Det finns ingen anledning att rusa upp och stressa omkring, jag får sitta här precis så länge jag vill och mår bra av det. Min kropp mår bra, den känns mjuk och lugn och stilla. Jag blundar och kan ändå vara trygg. Jag bara är, jag bara finns. Andas djupt och lugnt, från öronspetsarna ned till svanstippen och ända ut i tassarna. Jag känner att jag har öron, svans och tassar. Jag känner att jag har en mjuk päls. Även om bara jag ser det, så är jag katt nu. Det är inte bråttom någonstans, för i detta nu är jag fullkomlig. Jag är katten, den vackra katten, den mjuka katten, katten som alltid landar på tassarna. Jag är katten som ser, katten som spinner, katten som älskar. Jag är katt. Jag är.

Sitt kvar en stund längre än du skulle ha gjort om du tänkt människotankar. Försök hålla nu-känslan i dig resten av dagen. Se saker NU, gör saker NU. Känn att du är NU. Och le som en katt! Res dig, mjukt och sakta som en katt, och fånga dagen!

Hoppas det får dig att må bra! Mer tips kommer. Tass på Dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Vill du vara katt lektion 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *