Katten Klok och Katten Kork

Det är en exceptionell skillnad på katt och katt, säger matte. Och Stora matte säger att min hjärna måste vara utrustad med en extra processor pga allt jag klurar ut, hittar på och undersöker. Och så blir jag jämförd med den senares katt Tanja.

Tanja är mysko. På skoj säger de ”En blondin i kattformat” med antydan om att hon skulle vara blåst, snygg och söt. Men med oss katter kan det vara så att vi döljer ett extremt intellekt bakom en nonchalant air av lättja och ointresse – mest för att se till att någon annan gör det tråkiga jobbet.

Så vi blir jämförda, Tanja och jag:

 • Tanja ställer sig och jamar på väggen var som helst när hon vill ut, istället för vid dörren.
 • Jag öppnar alla dörrar som inte är låsta. Skåpsluckor är en baggis: Man lägger sig på rygg under sockeln, sätter tassarna under dörrkanten – öppet!
 • Tanja skakar av tassarna noga (i alla fall tre tassar) INNAN hon går UT genom dörren
 • Tanja försöker se ut genom rullgardinen hur länge som helst innan hon fattar att den är nere
 • Jag försöker ställa om persiennerna
 • Jag försöker lista ut vad som finns bakom nästa vägg, räknar ut var det finns dolda rum, har ett oerhört lokaluppfattningssinne
 • Tanja kan gå vilse på verandan
 • Jag hittar hem från en busshållplats fast jag bara tagit mig dit buren i transportlådan
 • Om vi är ute och går så stannar jag under vår balkong och visar matte att jag funderar på hur jag ska kunna ta mig upp och in den vägen
 • Tanja reagerar på sitt namn om man skakar på godisburken samtidigt
 • Jag vet direkt när man pratar om  mig och lägger mig i konversationen

Men jag gillar Tanja i alla fall. Jag får ju vara i hennes hus ibland.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Katten Klok och Katten Kork”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *