Det finns tillfällen då ord blir så tunna…

Verkligheten omkring oss förändras varje sekund. Det vi trodde var trygghet igår är en krigszon idag. Alla lyssnar bestörta på nyheterna om terrordåden i Paris och över hela världen spiller människorna ord, ord som blir så tunna…

Ovetande experter utan en susning om mer än sin egen lilla nisch av tillvaron dras med i vågen och uttalar sig  i radio och tv för att bedöma, beklaga och påstå ”Vad var det vi sade”-och andra oroar sig risken för en butterfly effect. Spekulationer och ord, ord, ord.

Någonstans i detta kaos av känslor, graderade från sorgens smärta till hatets domar,
måste alla gemensamt ta ansvar för att bygga försvaret mot all ondska, bygga det av något som är starkare än dessa mängder av tunna ord: I handling som säger att vi fortsätter att tro på den goda människan och kämpa för friheten i dess goda former.

Vi får inte låta ondskan och hatet vinna genom att dra ned oss i samma avgrund som de brottslingar som dödat i Paris, eller bygga upp en evig pingpong av mer hat.

Modig är jag inte, och inte stark. Ändå kommer jag, så långt jag förmår, och på mitt sätt, ändå att fortsätta räcka ut en hjälpande hand/tass till dem som behöver den. Det är bättre att göra något litet än inget. Så när orden inte räcker, måste handlingen tala:
Min tillit till den goda människan består. 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Det finns tillfällen då ord blir så tunna…”

 1. Jag håller fullständigt med dig, Wikki! Terrorns mål är att skrämma människor, så vi får absolut inte låta oss skrämmas. Det bästa sättet att försvara det öppna, demokratiska samhället är att vi fortsätter att vara öppna och demokratiska…

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

 2. Kloka ord Wikki!
  Vi får även inte glömma att hemskheterna som har hänt i Paris redan har hänt majoriteten av flyktingarna som nu flyr för sina liv. Vi får göra det vi kan för att hjälpa för många små hjälpande tassar blir till en stor hjälp till slut.
  Men man blir rädd när man hör så mycket hat från så många nu. *morrhårsdarr*
  *nosbuffar*

  1. Kurr, du har så rätt, Alice. Man kan inte stänga ögonen och avvisa utan att se efter vem den enskilda behövande verkligen är. Om så en skygg katt eller en vettskrämd utnyttjad flykting. TassKram Wikki

 3. Håller helt med dig! De goda människorna som lider och behöver hjälp är större i antal än de elaka som terroriserar. Kan vi hjälpa andra människor så vinner vi över terrorn! Kärlek och värme ska alltid vara större än hat och kyla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *