Mera semestertips!

kattmyra Min kompis flitiga Myran tipsade om den fiffiga idén – om man har en liteäventyrslysten katt med sig på semestern) att ha med sig färdiga efterlysningslappar för katten!

Till exempel med en bild på katten och lite information om den, som att misse vanligtvis är innekatt alt. vet lite om livet ”utomhus”, var ni semestrar på orten eller är på genomresa. Samt uppgift om vem man ska ringa m m. Skulle oturen vara framme är det bara att fylla i datum och plats för försvinnandet och sätta upp på lämpliga platser!

Suverän idé tycker jag och den sammanfaller perfekt med ett gott råd från HitteKatteriFokus, nämligen att ID-fotografera din katt!

Så här skriver kloka ”Uppkatten”:
Det är viktigt att id-märka och ägarregistrera sin katt. Men om katten springer bort behöver du också ha bra foton på katten så att du snabbt och effektivt kan efterlysa den.

Så inför sommarsäsongen kan det vara en god idé att id-fotografera din katt! D v s att ta några bra foton som du kan använda ifall oturen skulle vara framme och du måste efterlysa katten. Tänk på att fokus på bilderna ska vara just Katten! Inte inredningen där hemma eller någon familjemedlems goa famn. Se till så att kattens färg/färger återges på ett korrekt sätt på bilderna, och att man verkligen ser hur katten är tecknad.
tecken
Ta också foton på ”särskilda kännetecken” som skiljer ut just din katt från andra katter. Det kan t ex vara en vit svanstipp, en krokig svans, ett flikigt öra eller något i kattens teckning som är speciellt. Förvara alltid kattens id-foton så att du lätt kan hitta dem!

Tänk på att id-fotografier aldrig kan ersätta id-märkning och ägarregistrering. Däremot kan fotona vara till god hjälp när du vill tala om för andra att katten är bortsprungen och få deras hjälp i ditt sökande.

VISST ÄR DET JÄTTEBRA TIPS!!! Har du också några goda råd eller erfarenheter???

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Mera semestertips!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *