Hjalles saga – sådan som alla katters borde få vara!

hjalle3Hjalle behöver aldrig mer se sig oroligt omkring. Han behöver aldrig mer vara rädd, svulten eller frusen. Inte heller riskerar han att ratas och avlivas, därför att han är en utefödd och från början människoskygg katt.

För Hjalle hade turen att komma till Örebro katthem, som värnar om de skygga katternas rätt till existens – de behöver bara lite extra speciell kärlek, helt enkelt!

Örebro katthem är anslutet till SVEKATT och har en ”No kill”-policy, dvs anser att alla friska katter samt skadade eller sjuka katter som är rimligen behandlingsbara har rätten till ett gott liv och är värda att satsa på. Att vara rädd och skygg är varken skada eller sjukdom. Tyvärr tänker inte alla djurhem så och det är främst de skygga katterna som sällan ges en chans.

Jag hoppas att berättelsen om Hjalles lyckliga liv ska ge fler förståelse för varför man väljer en skyggis som sin nästa jourkisse – och verkligen räddar dess liv! Klicka på bilden så får du läsa hela Hjalles rörande berättelse – den är helt underbart beskriven om hur fint det kan bli när rätt människa hittas av sin katt…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Hjalles saga – sådan som alla katters borde få vara!”

  1. Hjalle hälsar och tackar katthemmet för hjälpen att hitta sin människa. Han hälsar också att han skickar matte till katthemmet senare idag med mat som han och kompisen Grace inte tycker om, men tror att det kanske finns andra missar som gillar.

    1. Linda, det är du som ska ha tack för att du öppnat hjärtat för en katt som Hjalle! Tusen nospussar för det! TassKram Wikki

        1. Bra tassverkat, Hjalle! Det är kul att skriva blogg! Det har jag gjort i en massa år och det har blivit många tusen inlägg! Kurr! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *