Med lyckligt slut

När Stora matte kom till katthemmet lagom till Öppet Hus idag, så kröp all personal omkring inne på toaletten??? Där det pjollades och pratades – Stora matte hade famnen full av kattmatspåsar som Grizzly Zoo skänkt och såg just ingenting, utan tänkte att det var något besökande barn som pysslades om, typ blöjbyte eller så. Hon gick ut för att hämta mer saker i bilen och kom med nästa lass prylar. Då tittar katthemmets Josse ut från toaletten och säger ”Usch vad halsbandet stinker!” vilket var en mystisk kommentar…

Stora matte skulle ställa in toarullar men kom inte fram – för ut därifrån kikar en stilig blåvit katt med tratt kring huvudet… Det visade sig att katten hittats i Örebroområdet Brickebacken, mager och tufsig och med ett halsband sittande fast alldeles tokigt: Katten hade lyckats få in ena frambenet i det, så att halsbandet stramade kring halsen och in under bröstkogen, där det skavt och sargt i ”armhålan”. Som väl var hade det inte hunnit nöta upp öppna sår, men skinnet var sönderskavt och vätskade….

Eftersom man inte visste mer om katten så fick toan bli ”akut karantän och vårdutrymme” och efter grundlig sårvård (Efter rådslag med veterinär per telefon, som anvisade det som behövde göras, så länge såren inte var sådana som skulle behöva sys.) fick den keliga och mysiga katten lit blötmat, vatten och en mjuk korg att sova i. Missen åt, gosade lite, och somnade sedan belåtet och lugnt i korgen, antagligen lättad över att ha sluppit det smärtande halsbandet!

Eftersom den som tar emot anmälningar om ”Hittegodskatter” hos polisen bara jobbar på kontorstider vardagar, så lades raskt en upphittat-anmälan med foton ut på FB-sidan som heter ”Hittade och försvunna katter/hundar i Örebro” och till all lycka, och med bistånd av uppmärksamma kattvänner som hjälpte till, så kom katthemmet snabbt i kontakt med en person som visade sig vara matte till en saknad katt som passade exakt på beskrivningen. När hon skickat foton på sin saknade katt Bebis, så rådde det ingen tvekan: Det var Bebis som sov där i den lånade gröna korgen!

Och med stor glädje kunde matte och husse hämta sin katt, som varit försvunnen i lite drygt tre veckor! Katthemspersonalen firade med wienerlängd och kaffe – och Bebis är i trygghet hemma hos sig:
hemma grå
Men hans kompis Prinze saknas fortfarande:
borta
Kom hem nu Prinze – matte och husse har lovat att inhägna uteplatsen åt er!!! Och Bebis längtar efter dig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Med lyckligt slut”

  1. Att läsa sådana här berättelser väger upp all smärta man upplever i kampen för de hemlösa… en matte och husse har hittat sin katt, en katt har hittat sina tvåbeningar, och att det dessutom gick så fort att sammanföra dem är ju fankattiskt! Vi förstår precis hur ni kände det, och att ni ville fira det lyckliga slutet *ler stort*. Hoppas att Öppet Hus blev bra? Och att ni fick intresseanmälningar på flera missar?

    Kram till hela katthemsgänget från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    1. Mjau, men om en av dem hittats så är ju hoppet stort att den andre också kommer hem! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *