När en katt har speciella behov

En sådan här gosig teddybjörn med charmigt häng på öronen, visst borde han bli utadopterad direkt? Det bortopererade ögat har ju läkt fint, och han är, trots sin jättestorlek hur snäll och gosig som helst…
Kringle
Men hur fin Kringle än är, så är han en katt med lite speciella behov…

Nu råkar Kringle vara hittekatt på det amerikanska katthemmet Manchester Animal Shelter (MAS) och till hans smala lycka är de ett No Kill-inriktat djurhem. En katt som Kringle får leva även om han är svår att finna ett hem till! ”The mission of the Manchester Animal Shelter is to find permanent homes for all animals, even those that might be deemed less than perfect.” anser organisationen. Vad är då problemet egentligen med Kringle? Jo, han behöver få komma till ett hem där han kan vara ensam katt – han gillar inte andra katter och heller inte hundar. Han älskar bara människor…

Och katter som Kringle hittar vi på alla våra svenska katthem också: Katter som kanske behöver komma till ett hem utan små barn, eller katter som behöver placeras hos någon som kan tillhandahålla specifik medicinsk vård: Diabetessprutor, ögondroppar eller ge tabletter regelbundet. Katter som har någon speciell egenhet, åkomma eller handikapp, katter som är i behov av social träning – de finns överallt omkring oss!
oneeye
MAS menar ”Sometimes these animals are the very ones who provide the most loyalty and love to generous owners; please help them by offering a permanent home.” och vi som jobbar i hittekattssvängen känner igen det där: Specialkatterna visar också en speciellt stark kärlek till sina människor, bara de får chansen!

Så är du en person med lite extra resurser att adoptera en ”katt med problem” eller en av de ”annorlunda”, de rädda, de ålderstigna eller de hårt slitna – berätta det för ditt katthem! För katthemmen söker med ljus och lykta efter hem som kan:
– Ha tålamod med en katt som kissar bredvid lådan eller revirmarkerar
– Medicinera olika åkommor, ge sprutor (Ja givetvis endast sådana medicineringar som en veterinär godkänt!!!) och kanske tvångsmata
– Ge specialkost p g a foderallergier, sjukdom eller annat sjukdomsrelaterat behov
– Handskas med väldigt rädda och sköra katter
– Lugna en stressad och överaktiv katt
– Banta en överviktig mattokig katt
– Hjälpa en stelbent gammal pensionärskatt att få en dräglig sista tid
– Vill adoptera den där katten som befunnit sig allra längst på  katthemmet utan att bli sedd…

Du kommer att – efter både arbete, tårar och mutor – bli belönad med en kärlek som överträffar det mesta! Du skulle bara veta hur underbart det känns!!!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “När en katt har speciella behov”

 1. Visst känns det igen. Och jag kan inte säga hur glad jag är att jag har mina tre knasbollar hos mig – trots diverse krämpor.

  Stress- och ångestbollen Jaromir med en långsamt fallerande lever, som tar sin halva tablett Klomipramin varje dag för att fungera så normalt som möjligt och där vi försöker hitta ett sätt att motverka leverskadan. Räddaste katten i stan för alla utom matte, som får sin beskärda del av huvudbuffar, gemensam sovning under täcket – trots läskigheterna med medicinering varje morgon.

  Jacek med återkommande hudinfektioner och astma som inte alls uppskattar mattes försök att kleta in salvor i pälsen, ännu mindre halskragar för att inte slicka bort salvorna. Och som även blånosad och väsande absolut inte vill in transportbur, de är läskiga saker de där.

  Och lilla blindstyret Vilbert med en långt gången PRA som har vokalresurser utöver det normala, och gärna använder dem på natten för att han vill veta att hans människor finns där. Han ser ju inte, och då måste man få veta på annat sätt.

  Skulle inte vilja vara utan en enda av dem. <3

  1. Imponerande och underbart! Jag bugar mig ödmjukt och gör stor svanshonnör för en kattvän som du! Vår kattvärld skulle vara mycket gynnad om det fanns fler som såg glädjen i att hjälpa en katt att läkas, bli frisk eller åtminstone – så länge det är rimligt och möjligt – leva ett gott liv med sina särskilda behov eller handikapp… Fler som du! *lyckospinn*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *