Räddad av att äta sopor?

Jag vet inte hur de som hittat Tess vet att hon klarat sig genom att äta sopor – men det spelar nog ingen roll! När HelaGotland rapporterar glädjen över att katten Tess, som varit bortsrpungen från sitt hem i Kneippbyn utanför Visby, hittats efter arton långa månader av saknad, så är det ju som en lite försenad julklapp!
Tess tillbaka!
Och det där med att äta sopor är ju inte särskilt ovanligt, det är något av de äldsta överlevnadstricken som kattsläktet praktiserat i årtusenden. Till våra katthem kommer ibland utmärglade och kraftlösa katter med uppblåsta runda magar. Då är de ofta fulla av mask samt sådant som katten i sin nöd tuggat i sig för att dämpa hungern: Gräs, papp, småsten, frigolit, tygbitar, bark, barr, plast och skräp!

Så tänk på det om du tar in en hemlös katt som ser ut som en köttbulle på fyra tandpetare:
– Ta katten till veterinär för en hälsokontroll för säkerhets skull.
– Börja med att få katten varm och ge den att dricka, men avvakta lite med mat.
– Ge sedan katten små små portioner skonkost, men ofta. Börja med några skedar mat bara. Att låta katten äta sig proppmätt för snabbt kan chocka de svältskadade tarmarna och bli livsfarlig diarre istället för näring till en mager kropp.
Men för allt i världen, tveka inte utan öppna din dörr när en sådan kisse dyker upp!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Räddad av att äta sopor?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *