Lär våra unga…

tumblr_m7gbozreKr1qzex9io1_500
Barn som får umgås med djur lär sig att bli ansvarstagande och empatiska vuxna. Många människor går genom barndomen och tonåren med sin katt eller hund som sin enda sanna vän – men en vän att lita på och tröstas av. Kärleken de får är äkta.

Att lära våra unga respekten för djur och för deras liv ger dem chansen att utveckla och klara sina relationer och samspel när de blir stora. Barn som får leva med katt eller hund har ofta lättare att hantera kriser och konflikter. De värdesätter livet, för de vet att det kan bli kort ibland.

Så om ditt barn önskar sig en katt i julklapp: Gå till ett katthem, och låt barnet hjälpa till där, för att förstå vad plikterna att ha ett djur innebär. Att kattlådan ska städas var dag i kanske femton år. Att det blir hår på alla kläder. Saker kanske blir tuggade och kloade på, och bästa gropen i sängen upptagen. Att katten är en självständig varelse, inte en pälsklädd leksak. Låt barnet träffa många katter och lära sig dessa saker, innan du lovar det en julkatt!

För en katt är inte en klapp som kan kastas bort eller bytas hur som helst! Det är en långtida vän man ska mata, smeka och leka med – för många barn livets första oförglömliga kärlek… Tänk på det! Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Lär våra unga…”

    1. Mjau, det är nyttig social träning – och så får man ju snart veta om de skulle vara allergiska också! NosPuss Wikki

  1. Absolut! Vi har två katter och en kanin. Tror vårt barn får många värdefulla lektioner av dem! Jag var på REDE-kurs via Djurskyddet i Stockholm och det var väldigt intressant. Det visar att djuren kan lära barn empati även då barnen inte har möjlighet att själva ha djur av någon anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *