Tar du en så kan du väl ta… treeeee?!

gruppMånga katthem har särskilda regler för adoption av kattungar:
– Kattunge adopteras INTE ut till att bli ensamkatt, utan de adopteras ut två eller fler tillsammans till hem där det inte finns katt tidigare.
– Ensam kattunge adopteras endast ut till hem där det redan finns en eller flera katter.
– Som regel går det att få adoptera en kattunge och en vuxen katt samtidigt.

Detta på grund av att kattungar och unga katter behöver så mycket stimulans av sällskapet med varandra. Att bli ensam kan hämma en normal utveckling och lätt leda till beteendeproblem, specielllt om husse/matte inte är hemma så mycket. En ensam kattunge blir uttråkad och kan börja missköta sig. Två kattungar ger varandra  sysselsättning, och de är aldrig ensamma. Dessutom lär de sig av varandra och hjälper varann med pälsvården.

Ofta kan ett par kattungar skapa starka band, ge varann trygghet och trivas tillsammans hela livet. 2109316872Detta gäller i synnerhet om man pusslar ihop en skygg kattunge med en trygg katt. Då snabbas den skygga kattungens socialisering på avsevärt, och den naturliga nyfikenheten övervinner rädslan. Kattsyskon utan mamma kan också vara varandra mycket nära och bör ibland inte säras på.

Finns redan en äldre katt i hemmet, så kan det vara lättare för den att acceptera två nya kattungar än en. Den gamla katten får vara ifred mer medans kattungarna busar av  sig med varandra.

Vissa vuxna katter däremot trivs bäst ensamma, annars bör även den vuxna katten få sällskap av en annan katt. Givetis vet vanligtvis personalen på katthemmet/jourhemmet vilka personliga behov och förutsättningar varje katt har, och kan hjälpa till att välja dem som fungerar bra tillsammans!

Och det kommer in MASSOR AV BEHÖVANDE KATTER till alla våra katthem nu! Om du inte kan adoptera, så kanske du kan ställa upp som jourhem en tid?! Hör av dig till ditt Lokala Katthem! De behöver DIG!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Tar du en så kan du väl ta… treeeee?!”

  1. Åh vilken härlig bild överst, speciellt svansarna! 🙂
    Här tassar både Mårrgan och Bosse under på att det är härligt att få med sig ett syskon när man flyttar hemifrån, men även att få en äldre katt som kompis.
    *nosbuffar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *