A smiling cat

Det finns ett ordspråk som säger ”Never trust a smiling cat” – och det gör mig så irriterad! Det är definitivt myntat av någon som inte gillar katter?
ler
Frasen går att spåra kopplat till den berömda Cheshirekatten från ”Alice i Underlandet”, där katter därmed än mer befästs som opålitliga och självgoda. Den synnerligen speciella tecknade röda katten Gustaf a k a Garfield har ytterligare lagt tyngd i kvädet – förvisso med humor och kattkärlek. Men hur ska vi katter någonsin kunna tvätta av oss en så missvisande reklam?

Den som känner sin katt vet att något ärligare djur finns inte! Hur kan det komma sig att vi som art ska betecknas som opålitliga, när det mest handlar om ett kommunikationsproblem? Att ni människor inte förstår vår väldigt tydliga kattiska?!

Mjau, jag tror det är dags att vi litterata katter slår oss ihop och skriver ett kattlexikon?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “A smiling cat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *