Ögonens gåta

blå
Varför har kattungar blåa ögon?
Frågar barnet,
spärrar sina stora kastanjer i mig.
– Därför, kära barn, att… att…
Att de färdats genom rymderna,
Som är så stora och djupa och blå,
som de djupaste haven,
för att komma hit!
Blå, precis som du,
innan du fick bruna,
och sedan, tja, sedan
får de gula ögon som vanliga katter
då när vingarna trillat av.

(Dikt av Mâra Zvaigzne)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *