Svalkande minnen

Visst är det skönt med snö under tassarna, men jag hoppas ändå att sommarvärmen håller i sig länge länge till!
081123 061

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Svalkande minnen”

 1. Otroligt vackert foto på dig sötaste,Wikki men visst vill jag ha sommarvärmen lääängr 😉
  /Jam & Kram

 2. Lite hemskt att skriva det men den där snön ser lite trevligt svalkande ut nu i värmen:)
  Katterna blir så loja i den här värmen och Adams favvoplats ovanpå växthuset på balkongen är alldeles för varm och Fröken Tott solar magen inomhus i solstrimman på vardagsrumsgolvet istället för på balkonggolvet. Gravida mattes fötter svullnar upp så de blir svåra att få i skorna. Fast vi ”miss”tänker att vi alla tre kommer sakna den här värmen sedan i vinter:)
  Vi har en fråga till dig Wikki eller snarare till din matte. Skulle hon vilja titta på ett inlägg vi gjort på vår blogg om ett vetrinärsbesök vi gjorde idag som vi inte är nöjda med. Det handlar om Fröken Totts problem med rinnande nos och diagnos och behandling.
  Vi efterlyser idéer på vad det kan vara och behandling eller vilken infallsvinkel som helst som kan ge lite mer. Så vi vore jätteglada om hon kunde slänga bara en liten blick och se om hon kommer på något.

  http://justinlife.bloggplatsen.se/2013/07/11/10012231-inte-nojd-med-vetrinarsbesoket-idag/

  1. Mjau jag lägger ett svar både här och på er blogg:
   Jag ska försöka ge lite råd och tankar:
   Känner man sig inte nöjd med en veterinärkontroll så finns det ett par vägar att gå, dels att gå till en annan veterinär för second opinion eller också att kontakta den behandlande, i detta fall något oerfarna, veterinärens chef och förklara att man inte känner sig trygg med den behandling/diagnos katten fått och varför. Jag tror man ska lita på sin magkänsla och begära mer information i alla fall!
   Eftersom Fröken Tott och Adam har dessa ögon/nosproblem så börjar ju en kontroll med att titta på deras allmänstatus d v s att de inte har feber, infektionsindikatorer i blodprov, att de är normalt aktiva, äter, dricker och går på lådan normalt. Proverna visar ju bra värden och det är lugnande. Då har de goda förutsättningar att bli friska ändå!
   Lyssnade veterinären på luftvägar/lungor efter rossel/biljud från andningsvägarna eller kontrollerade för övrigt i halsen/kände på körtlarna i halsen om de var svullna? Det bör ha gjorts för att utesluta problem i de delarna av luftvägarna.
   Angående kattsnuva så brukar ju den vara ett genomskinligt vattnigt flöde från nosen eller gå över i geggigt gulgrönt om det blivit infekterat. Så beskrivningen vitt snor är lite förbryllande? Hur är rinnet från ögonen? Blir det svarta klumpar i ögonvrån eller klart flöde som tårar? Är katterna svullna i ögonen där det rinner eller är ögonen/blinkhinnorna som vanligt? Klistrar ögonen ihop sig?
   Till att börja med kan man skölja ögon och nos regelbundet med vanlig koksaltlösning (Natriumkloridlösning som man köper färdig eller kan koka ihop egen med salt+vatten) som desinficerar o rensar upp. Genom att spola rent så minskar besvären förhoppningsvis. Klibbande ögon kan behöva en mild antibiotikasalva lokalt i ögonen.
   Ibland kan nosgångarna bli täppta och behöva en kur med avsvällande medel, då fungerar vanlig baby nezeril utmärkt för katter att droppa försiktigt i nosen. Rådgör med veterinär hur ofta dock, för det är jag osäker på!
   I samband med antibiotikakur kan det vara god idé att hjälpa katterna att bygga upp immunförsvaret igen med att t ex ge lite B-vitamin (en kvarts tablett om dagen) och lite probiotika som mild youghurt.
   Angående vaccinationer så bör de intervall ni vaccinerat vara helt OK men dilemmat är att mot kattsnuva så skyddar vaccin bara till 80%. Det beror på att det utvecklas nya virusstammar hela tiden, det är som för människor med influensavaccin som bara täcker vissa stammar eller dämpar de sjukdomssymptom man kan ha. Katter kan få lindriga former av snuva trots vaccin men kan även över tid bygga upp egen immunitet naturligt. Våra katters vaccinationer skyddar däremot 100% mot kattpest som inte muterar.
   Kanske inte mycket till hjälp, detta, men så är jag ju inte veterinär heller! Krya på er, Fröken Tott och Adam!
   TassKram Wikki
   PS Matte, vila de svullna tassarna! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *