Se vad vi fått till katthemmet!

IMG_5213Den här källsorteringsstapeln (Eller rättare sagt en likadan fast utan hjul) har katthemmet fått i present och den kommer Stora matte att leverera nästa gång hon passerar Örebro!

Jättebra att kunna vara lite miljömedveten även på katthemsnivå tycker jag! Det finns ju mycket i ett katthems skräp och sopor som går att källsortera, och den här stapeln tar inte stor plats heller, den ryms i det lilla pentryt.

Tänk om det funnits återvinning för använd kattsand också? Det blir ju enorma mängder av sand som kastas bort, många tillverkade av väldigt fin lera som inte är biologiskt nedbrytbar. Det känns som ett stort resursspill! Men jag antar att det inte finns någon tillräcklig lönsamhet i att forska fram hur…

Visste ni förresten att det finns vissa kommuner/återvinningsföretag som betraktar den lera-baserade kattsanden som grovsopor!!!? De flesta väljer dock att lägga kattsanden i påsarna med ”Övrigt restavfall”. Trä- eller pappersbaserade kattlådeprodukter sorterar man däremot in bland ”Brännbart”. Det är inte lätt att veta var man ska göra av allt sitt skräp!!!

Tass på er!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *