SkaparKattens Frid till Brixa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Röda Brixa föddes i en stor grupp katter i Vretstorp med svåra förhållanden och räddades till katthemmets omsorg tillsammans med många andra när ägaren avled. Hon bodde perioder i olika jourhem och bodde länge på Örebro katthem innan hon hittade hem till en matte som gav henne en underbar sista tid med försmak av paradiset: Vid det lilla torpet fick hon kärleksfulla kattkompisar att leka och gosa med, och Brixa kunde tassa fritt i naturen och glädjas av både vår och nu försommar med skönt grönt gräs under tassarna! Och inte minst fick hon njuta av massor av kel med en trygg matte…

Men Brixas kropp hade outplånliga spår av det forna misärlivet och i helgen kunde matte till stor sorg finna att vitala organ börjat påverkas. I söndags morse somnade Brixa stilla i mattes armar hos jourveterinären. Vi tror att hon kanske hann bli cirka 10 år bara. (En katt kan bli betydligt äldre, men ofta kan en besvärlig start i livet påverka hur det blir.) Det är skönt att veta att Brixa fick ett gott liv ändå alltsedan hon kom till katthemmets och sedan sin mattes omsorg!
IMG_4243
Den här gravplatsen fotograferade Stora matte på Franciskuslundens Djurkyrkogård i söndags förmiddag, men Brixas urna kommer så småningom att få vila vid torpet där hon bott med sin matte!bri

”Välkommen Brixa SolHjärta av Vretstorpskatternas stolta klan!” hälsar Sankte Pelle, som är grindkatt vid PärlePorten. ”Där borta vid körsbärsträdet och den blommande syrenen vid muren finns många av dina gamla vänner som väntat på dig!” och så pekar han med nosen.

Brixa kisar lite blygt och ser ut som en liten ungkatta igen. Med ivriga tassar kilar hon iväg till gruppen av mestadels svartvita katter som reser sig och möter med glada buffar. Det blir ett kärt återseende och många nosar möts på nytt.

SkaparKatten sitter på murkanten och spinner så att körsbärsblommens blad faller som ett stilla snöfall, och i allt det vita lyser Brixa som en sol av guld. ”Lilla Brixa, du har gett kärlek till så många katter och människor! Nu får du väl förtjänad vila här tills det är dags att möta din kära matte igen.” Brixa sitter alldeles stilla när SkaparKatten höjer sin Tass och ett par gyllene vingar reser sig stolt över hennes rygg. ”Det är fullbordat!”

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “SkaparKattens Frid till Brixa!”

 1. Vila i frid, du mattes lilla älskling! Om din matte kunnat säga något mellan snyftningarna hade det varit just det. Att saknaden blev stor efter dig, ska du veta, men du har gett din matte ett outplånligt minne av dig. Vi finns med din matte och deltar i sorgen efter dig. Sov i ro, du lilla.

  Kram

  1. Mjau, det sköna är att veta att hon fick sluta sin tid med äkta kärlek. NosPuss Wikki

  1. Mjau, hon fick komma till en grupp katter som tog emot henne med varma tassar, och hon fick vara fri. Jag tror hon laddade mycket av sina solbatterier där och nu lyser lite extra i katthimlen! NosPuss Wikki

 2. Enda trösten i såna här sammanhang är att Brixa fick uppleva villkorslös och gränslös kärlek i sitt alldeles för korta liv. Det är en klen tröst för matte, men jag tror hon känner att Brixa var nöjd och tacksam in i det sista.

  1. Mjau, vi vet att Brixa kände det. Hon spinner fortfarande i mattes hjärta! NosPuss Wikki

 3. Fina, fina Brixa <3
  Du fick en underbar vår och försommar
  i det lilla röda stugan. Grönt och skönt ute och mycket kärlek hela tiden från matte och kompisarna. Vila i frid, lilla Brixa@-}–

 4. Tack alla för tröstande ord. Brixa var en katta som visade sig kunna förändras från en vresig/sur/arg katta till att bli en gosig/spinnande/älskande katta. Önskar att hon kunde få bli en symbol för No-kill för dessa skygga/förvildade som myndigheter och andra som inte begriper sig på dessa katter avlivar och vill avliva. Låt det tändas en himmelsk stjärna som lyser för alla dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *