Varje katt är ett lån från SkaparKatten

lurrvar
Igår var vår vän Lurrvar hos veterinären för ultraljudskontroll av sina sjuka njurar. Det visade sig att de små njurarna på en redan liten katt håller på att skrumpna till ännu mindre och sluta fungera – Lurrvars kropp tar inte längre upp näringsämnen helt som den ska och det är bara en oviss liten tid till som Lurrvar får vara kvar hos sina kära vänner Linnsen och Frank, innan SkaparKatten kommer att kalla på honom…

Lurrvar har fått en medicin att ta – den botar honom inte och kan inte precis förlänga den tid han har kvar, men lindrar och gör honom piggare ett tag. Matte och lillhusse tänker göra allt de kan för att Lurrvar ska få så mycket av den nyss startade sommaren att njuta av, även om det betyder mycket pyssel och turer till veterinären. Så länge Lurrvar mår bra nog att ”leva som vanligt” så ska han också få göra det!

Och så här är det bistra i livet för många av oss som varit hittekatter och katthemskatter: Ingen vet riktigt vilka skador vi bär i våra kroppar av det hårda livet ute i hemlösheten, sviter efter sår, sjukdomar, svält och våld. En sak är säker: Vi har en betydligt kortare medellivslängd just därför än de katter som får leva trygga liv som ägda och älskade. Men alla hoppas vi att få uppleva det som ägda katter får: Att ha ett eget hem, även om det bara blir för en kort tid, att få vila trötta sargade kroppar, äta oss mätta och sova trygga!

Varje katt är ett lån från SkaparKatten. Och varje lån är exakt lika långt: En livstid, från sin början till sitt slut! Hur många år, månader, dagar eller minuter som kattlivet däremot varar är individuellt – men det viktiga är att det är så gott som bara möjligt… Och det är där alla ni kattälskande människor (Sådana som Lurrvars matte och lillhusse till exempel.) som adopterar behövande hemlösa katter blir så viktiga: Ofta är ni den enda strimman av en chans den speciella katten får för att få sitt mått av Kärlek!

luLurrvar har tur. När den dagen kommer att han kallas av SkaparKatten, så kommer han att få somna i en famn full av trygghet och kärlek som varar för evigt, utan att behöva vara ensam eller rädd. Han kommer att stanna för evigt i hjärtan som älskar honom. Vi kommer nu bara att fortsätta hoppas att han får en underbar skön sommar kvar att njuta av först!

Men kvar där ute i sommargrönskan finns massor av katter nu som behöver ett hem, som behöver få bli DITT LÅN FRÅN SKAPARKATTEN! Öppna din famn och din kärlek för en behövande katt – det är värt varenda minut av möda och lönar sig tusenfalt!
Stöd Ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Varje katt är ett lån från SkaparKatten”

  1. ”Varje katt är ett lån från SkaparKatten. Och varje lån är exakt lika långt: En livstid, från sin början till sitt slut!” OH, så rasande klokt jamat Wikki, det är ju självklart att alla lån är lika långa fast man inte tänker på det, alla är ju en livstid!

    Ja, Lurrvar har det bra här, han är så enormt älskad av framför allt matte och kanske lite av mig och han ska få ett så gott slut som det bara går. Matte funderar på om inte medicinen kommer att gå ner lättare om den stoppas in i en stickis? Det tror jag, speciellt om Frank och jag får smaka på resten av den… 😉

    Nosbuffar

  2. dina ord kommer så nära hjärtat att det föll en liten tår..
    min pepsi fick jag behålla ca 1 år innan hans njurar slutade fungera men det hade troligen
    börjat med livet på gatan redan,som hemlös i flera år
    du skriver så fint wikki
    varje liten kattsjäl är ett underbart lån vi får,att få älska dessa små
    pepsi och lurrvar var och är 2 högst älskade kissar,jag önskar alla fick ha det så
    man får tänka att ingen är död så länge man minns dom
    ibland går jag förbi pepsis lilla grav och pratar med honom och ibland känns det som han ser och skyddar oss som är kvar här där uppifrån katthimlen
    en liten änglakatt,en blinkande stjärna där uppe

    kramar från jakangänget,skruttan leon o matte sari

    1. Så klart Pepsi håller sin tass över er med kärlek! Så gör varje älskad katt med sina människor! NosPuss Wikki

    1. Mjau, kära katter är värda lite fuktig nos! Det betyder att vi bryr oss! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *