Köp en katt för att rädda en katt

Ibland letar man förtvivlat efter nya bra idéer för att hitta sätt att dra in pengar till alla behövande hemlösa katter, för att kunna stödja katthjälpare av många slag, både enskilda och föreningar. Ett bra sätt är när privatpersoner lägger ned tid och kärlek på kreativa projekt som sedan genererar resurser till katthem och katthjälpare!

På nätet har jag snubblat över The Teal Cat Projekt, ett gäng tjejer som flera gånger om året gör en auktion på massor av fina porslins- och keramikkatter som de samlat ihop och målat över med ”teal colour” – alltså färg i vad man på svenska skulle beskriva som blågrön (Mer åt det blågröna än turkos!) – och behållningen går till katthjälp! ”Get a cat, save a cat!” är deras träffsäkra slogan och så här kan de se ut:

När de fått ihop cirka 300 katter (Som måste tålas att brännlackas i ugn) så grundmålas de i vitt som täcker alla gamla färger och sedan kommer ”teal”-färgen på. Varje katt numreras och får ett litet halsband med sitt nummer. När man beställer en tealcat kostar den mellan 25-35 $ (Beroende på storlek) men man vet inte exakt hur den katt man får ser ut, bara hur stor den är ungefär – ”These cats are a labor of love; love for all that is vintage, for all that is teal and for all that is kitty. We ask that you love your kitty no matter which one you get.

Nästa ”kull” med katter beräknas komma i februari, enligt projektets FB. Det här tycker jag är en sådan där suverän idé som säkert många energiska katthjälpare skulle kunna ta efter! Hur många av oss har inte ett knippe porslinskatter som står undanskymda i nåt skåp och samlar damm?! Vi skulle kunna ge dem till närmaste katthem, om inte annat, många katthem har ju en liten loppishylla! Så att de kan säljas och ge hjälp ”katt till katt”! Eller hur?!!

Själv funderar jag på om någon skulle våga satsa på att delta i ett ”Tasseriet i säcken”!!?? Att ha ett Tasseri med helt OKÄNT innehåll! En utmaning! Vad jamar ni?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Köp en katt för att rädda en katt”

 1. Mjau, Wikki
  Jag Mimmi fyller år på självaste nyårsafton! blir då 14 år.
  Jag håller på att tassa runt och bjuda in alla våra bloggande kompisar till ett kattkalas, mjau
  Tänkte bjuda på tonfisk, grädde, räkor med ngt gottis till, mjau
  Så har du inget för dig då, så är du jamars välkommen på nyårs supé

  Tass tass
  /Mimmi

 2. Vet du Wikki, matte har samlat på sig en del saker hon tänker att du kanske vill ha som tasserivinster. Katter så klart. Nya. Matte kan väl knåpa ihop ett mail så får min matte blixtra sakerna så kan de komma överens om det passar sig.
  Tass tass!

 3. Vilken bra idé! Då blir det ju extra spinnande att vinna och sedan få hem ett hemligt paket. Vi antar gärna utmaningen. Det är ju inte vinsten som är det primära – utan att få ihop pengar till behövande katter.

  Kurr från klosterkatterna

  1. Mjau, det var min tanke också! Ska bli så roligt att packa ihop ett NyårsTasseri med hemligt innehåll! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *