Avmaskningsdax, suckar Tanja

Tanja var väldigt glad när Stora matte äntligen kom hem till henne på Landet sent igårkväll. Det är ju OK att låna ut sin matte till behövande katter, men sedan behöver man ju ”gosa i fatt”! Fast för Tanja tar gosbehovet liksom aldrig slut… Det var mysigt att somna på Stora mattes arm.

Något efter midnatt var det mindre roligt när Stora matte vaknade av att Tanja ulkade och sedan kaskadspydde massor av ”mat” rätt ut i sängen: Ett rejält råttbo kom osmält och knappt tuggat i retur! Det gick att se att hon slukat mamma råtta, ungar och halva släkten – fem råttbebisar typ svalda otuggade och minst tre vuxna möss…  Medans Stora matte röjde olyckan ur sängen gick Tanja ut till matskålen och käkade lugnt motsvarande lass torrfoder…

I morse fick Tanja en extra koll eftersom det visade sig sitta bandmaskbitar i pälsen kring rumpan, så nu har hon fått sig ett piller också. Det var i slutet av januari hon avmaskades senast men effektiv jägare som hon är så går det åt att göra regelbundet. Hon är en speciell katt, vår kompis Tanja! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Avmaskningsdax, suckar Tanja”

 1. Men haha, förintat hela familjen men gapat efter mer än hon kunde smälta. Katter är roliga!

  Kikar runt lite, har aldrig intresserat mig för kattbloggar förut men nu har vi under tre månader en projektblogg om vår perser Sweas skenungar, välkomna in om ni vill!
  http://sweaskattungar.blogspot.se/

  1. Mjau, gör den till en permanent blogg vetja, Sweas liv är värt att följa, vilken skön katt hon är! *spinner* NosPuss Wikki

 2. Men kan förstås att de behövdes fyllas på med torrfoder efteråt. Måste ha blivit fruktansvärt tomt i magen !
  Men beröm till Tanja för att vara en duktig jägare!
  Mask i magen är inge kul men tänk så mycket lättare det blivit sedan det kommit bättre piller så de inte behöver tas så många dagar i rad längre. Leverpastej döljer med nöd smaken de två första sedan var det värre:S

  1. Mjau, vi kör med de små röda Milbemax – slinker lättned och är nätta att pilla in i munnen! Taja tar dem faktiskt frivilligt – men så är hon ju lite speciell! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *