Crystal med de svartaste tassarna!

httpv://youtu.be/cvl6u979rzo
Den här lilla kattungen är något helt unikt: Den första svartfotskattungen som fötts från ett fruset embryo som fått utvecklas och födas från en vanlig huskattsmammas livmoder! En provrörskisse helt enkelt!

Svartfotskatten är en utrotningshotad afrikansk art och via varje avkomma som föds, naturligt eller via konstgjord befruktning, hoppas man kunna komma närmare att rädda dess framtid! Denna vildkatt är ett av världens minsta kattdjur, t o m mindre än vår vanliga bondkatt.

Lilla Crystal föddes DEN 6/2 på ”The Audubon Center for Research of Endangered Species” i New Orleans av kattmamman Amelie, men bär alltså inga av Amelies gener. Hon har ingen aning om hur annorlunda hon är och beter sig mycket som en vildkatt ska – ett hopp för framtiden. Du kan läsa mer om Crystal och se fler bilder HÄR.

Visst är det märkligt att somliga kattungar kan vara så innerligt önskade och andra inte?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *