Utekatt = Reflexhalsband!

Black Domestic Cat Silhouetted Against Sunset Sky, Eyes Reflecting the Light, UK
Det är kolsvart ute så här års – i synnerhet denna märkligt snölösa förvinter… Och även om våra kattögon lyser bra i mörkret, så är det en god idé att sätta ett reflexhalsband på din utekatt! Reflexen är verkligen en extra livförsäkring!

Men när du väljer halsband – kontrollera noga att det har en fjädrande resårdel  eller ett snäpp-lås som kan öppna sig om kattens halsband fastnar i något! Med andra ord, du ska handgripligen provdra i det så att du känner att resåren fjädrar tillräckligt och även drar ihop sig igen, liksom du bör dragtesta ett snäpp-lås. Det finns billiga halsband med dåliga låskonstruktioner som kärvar, köp inte dem.

Byt dessutom ut din kisses reflexhalsband lite då och då – väder och vind och slitage försämrar reflexernas verkan. Och husse och matte – sätt på er ett knippe reflexer själva också! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Utekatt = Reflexhalsband!”

  1. Mjau – en del riktigt förtänksamma människor har säkra halsband med ägaruppgifter på sina innekatter också – OM de olyckligtvis skulle råka hamna ute! NosPuss Wikki

 1. Hej Wikki!
  Så bra att du tog upp det! I
  Igår såg min matte en katt mitt inne i Stockholms city, vid eftermiddags skymningen.
  Hon tänkte hur i katten kan människor släppa ut sin katt (sina katter) där mitt i all trafik. Katten lekte bland och under bilarna för grönområden finns knappt. Katten hade halband men tyvärr inget reflexhalsband. Hon var helt upprörd när hon kom hem. Dessutom bad hon till Skaparkatten att den skulle få ett långt liv…

  Tycker det är bra att matte är full med reflexer när hon cyklar så bilarna ser henne. Vill ha min matte länge till maju …
  Hälsningar Goliat

  1. Mjau, det är klokt Goliat, man ska vara rädd om sin människa! De är ju så bra att ha!
   Och förfärligt det där med en liten kisse ute bland trafik och bilar, jag fattar inte hur folk tänker då! Borde vara straffbart! *suck*
   NosPuss Wikki

 2. hej behöver tips på reflex band till mina springare köpte reflex band men det är för tunt och syns inte så himla bra för all päls de får på vintern vi bor på landet men vi har en stor väg 500 meter bort från huset, just nu har jaa dom inne när mörkret faller någon några tips ??

  1. Mjau det finns ju diverse reflexhalsband men precis som du säger de syns inte så bra för att pälsen täcker! Det finns lite saker hos Djurmaxi men de verkar mest effektiva i form av sele (Syns mer!) men dina ”springare” kanske vill gå fritt, inte i sele???! En bredare reflex har Kattkompaniet och några kattkompisar kör med reflexväst! Själv går jag bara ut i koppel (5 meters rullkoppel modell liten hund passar utmärkt!) på säkert avstånd från trafikerade ställen. Så akta dina missar för vägen! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *