Katter läser – eller läs för din katt!

Klosterkatternas gammelmatte Gitte berättade igår för mig om hur hon skapar kontakt med nya skygga katter och vinner deras förtroende, nämligen genom att sitta och läsa högt för dem! Själv får hon en stunds ro och läsupplevelse, samtidigt som hon är ofarligt stilla och katterna får också vänja sig vid hennes röst och närvaro.

När Klosterkatterna skulle adoptera ett par av sina skyggisar så hälsade Gitte på dem flera gånger på katthemmet, och satt ned i deras bur och läste högt för dem, en halvtimme eller mer. På det sättet vande de sig lite vid hennes doft och röst, och blev inte så oroliga. När flyttresan väl blev av, så hade dessa katter en mer bekant människa att följa trots allt, och jag är helt säker på att det var bra för dem!

Och jag tror helt säkert att katter och böcker/läsning hör ihop! Ni har säkert alla upplevt hur er katt mycket träffsäkert kan komma och lägga sig mitt i boken/tidningen som just läses, och placera sig precis på den del av texten som du kommit till! Eller hur?

Vilket beror på att vi katter naturligtvis också LÄSER! Inte bara texten i boken/tidningen, utan framför allt läser vi av er människor… En avkopplad person med en bok i handen är ju verkligen ett underbart tillfälle till samvaro och nöje, och vi kryper gärna tätt intill och njuter av det! Genom att som katter vara totalt i nuet och inte ha bråttom till nästa syssla, så vet vi att läsning ger frid i själen och klappar i pälsen… Låt oss fortsätta att ta vara på det!

Här är en länk till Catacomb Kitten som läser böcker tillsammans med sina katter och skriver lättsamma recensioner därefter. Kanske du har tips på länkar till fler bra bokslukares recensioner? (I synnerhet om de gillar kattböcker!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Katter läser – eller läs för din katt!”

  1. Nämen! Vilken fin kattblogg du har!! En fröjd för ögat att kika in är och se alla fina kattbilder och kattklipp. =^..^= Håller helt med om att katterna gillar att umgås när man läser. 🙂

    1. Mjau, den har hängt med i många år nu, Wikki-bloggen. Jag är nog en av de envisaste kattbloggare som finns! Det är ju så kul! ♥
      Roligt att du hittade hit! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *