Ytterligare tre kattungar i en brunn?!

Ser ni det lilla jamet på hjälp? Hur ska det kännas att sitta där nere????
Hur sjuka människor finns det? Någon hade slängt ned de små kattungarna i brunnen och lagt locket på! Sydsvenskan berättar om hur räddningstjänsten i Malmö larmades efter att dagisbarn i kvarteret Törnrosen hört de svaga pipen, och då brunnen bara var 30 cm bred fick de fiskas upp med hjälp av en skopa på vilket en tröja fästs så kattungarna kunde klamra sig fast och hissas upp!

Vilken otrolig tur att detta var oskygga kattungar som kom fram och även hade krafter kvar att ta sig upp på detta sätt! Nu har det fått komma till Kattjouren i Malmö och får nya hem när de blivit tillräckligt stora – det där med 12 veckor gäller även för hittekattungar och man får bedöma deras ålder ofta med hjälp av veterinären. Dessa uppskattas till cirka 5 veckor gamla.

Lycka till i livet, små missar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Ytterligare tre kattungar i en brunn?!”

 1. Vi blir både ledsna och förbannade! Men glada att de hittades levande och blev räddade. Förstår oss inte på sådana människor, kommer aldrig att göra det. Kattungar är ju det sötaste och charmigaste som finns, hur kan man vilja dem något så elakt?

  Nu är min ”pappa” hemma efter en turne i övre norrland med musikhögskolan, fanns en hel del snö i Gällivare som säkert kommer mot Piteå snart. Håller tassarna att inga missar fryser. Det finns inget katthem i hela norrbotten så vitt vi vet 🙁 Ellas katthus i Piteå och Kattakuten i Norbotten finns men de sysslar med jourhem och omplaceringar. Tänk om man vore förmögen, hade inte tvekat att starta ett katthem. Den gammalmodiga synen på katter
  som bara jagar råttor och bor i ladugårdar är ganska vanlig i byarna. 🙁

  Snart far mamma till Göteborg, på morfars begravning. Så hon kanske inte kommer att kommentera så mycket. Kommer att sakna att kika in på din blogg varje dag.

  1. Mjau vännen, du får ta ifatt det gånger tio när matte kommer hem! Hoppas hon hitta nåt extra gott från Göteborg att ta med hem till dig?! ♥ TassKram Wikki
   PS SkaparKatten har tagit Tass om morfar, var så säker! *buff*

 2. Fy fan vilka svin det finns!
  Själv har jag (och sambon) tagit hand om en massa katter som folk ”prackat på oss” då dom inte velat ha dem kvar, eller som helt enkelt kommit hit genom att folk kört förbi och släppt av dom från sin bil i smällkalla vintern.
  Bara för att vi bor på en gård så har vi fått ta hand om dessa. Och, det gör vi gärna. För vi älskar katter (och andra djur). Men, det gör inte dessa människor bättre, som bara dumpar dom.

  Vilken TUR dessa små ungar hade, att det fanns barn i närheten som både hörde och kunde larma.

  Man önskar nästan att den som kastat kattungarna i brunnen kunde få känna på samma behandling.

  1. Mjau det är lätt att tänka ”Ge de dumma gärningspersonerna samma straff!” – men då är man ju likadan, och det vill man ju inte! Nej det bästa straffet är att den som gjort detta ska drabbas av sådan ärlig och innerlig och uppriktig ånger att de sedan ägnar resten av sina liv till att gottgöra och rädda och hjälpa små katter och stora katter! DET vore effektivt! NosPuss Wikki
   PS Vad fint av er att låta katterna stanna hos er i alla fall! ♥

 3. Varför tar det aldrig slut? Hur kan man bara göra så här mot en levande varelse? Ibland vill man bara inte vara med längre. Men vi måste. Vi måste rädda varenda katt som vi kan rädda.

  1. Mjau, precis så är det. Ibland önskar man ”Kan inte nån annan skydda småmissarna från alla idioter!!??? Men så förstår jag att SkaparKatten placerat mig på min plats i livet av ett skäl: Jag har ett jobb att göra. Hjälpa katter. Med min blogg, mina auktioner och det jag tassar för katthemmen. Och så gör jag det. Man kan bara inte sluta. För de små behöver oss…
   Alltså tar vi, du och jag, Kattson, det där djupa andetaget ända till svansroten, och så tar vi nya tag. Igen och igen. För de små. För de övergivna. För de tufsiga. Och även om allt vi får igen är den lite sneglande blicken från en skyggis som äntligen är i trygghet – så gottgör det ALLT!
   NosPuss Wikki

 4. alltså nu får det väl för F*********n vara slut på detta dumma sättet att förfara mot oskyldiga djur :(:(
  Förstår inte hur sjuka dom kan vara 🙁
  Håller med övriga här!
  Blir så jamars ledsen, både vi och matte , *GRÅTER* gör vi oxå.

  Önskar många ggr att man kunde TALA OM för sådana elakingar att man INTE gör så, men hur ska man tala om för dom?
  Finns nog inget svar på den frågan, för dom gör väl samma sak igen : (:(

  Hemska tanke!

  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan
  och Matte

  USCH!!!

  1. Mjau, barn behöver fostras att förstå att djur har känslor och behov. Men jag tror att de vuxna som beter sig så här kallhamrat mot sina djur gör det nog mot barnen också? *gniff gnyl* Vi behöver en bättre värld!?? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *