Barn + Katt ≠ Allergi

≠ är ett tecken som betyder ”ÄR INTE LIKA MED” och vad jag jamar om är en undersökning som Henry Ford Hospital gjort genom att följa 500 barn under sina första 18 år, och samlat regelbunden information om hur barnen varit eller inte varit i kontakt med katter och hundar. Det har nu visat sig att av de barn som varit i kontakt med pälsiga husdjur under sina första levnadsår var 50% fler allergifria, jämfört med gruppen som inte haft husdjur. ”The results showed that being exposed to the specific animal in the first year of life was the most important exposure period, and not only did it not increase the risk of children’s allergies, it actually appeared to be protective in some groups.”

Att däremot ha hund eller katt efter ett års ålder visade sig inte påverka eller förebygga risken att utveckla en allergi. Studien har publicerats i tidskriften ”Clinical & Experimental Allergy”, uppges i medicinska media.

Så behåll din katt när du väntar barn! Vi skyddar barnet sedan med vår kärlek och våra liv!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Barn + Katt ≠ Allergi”

 1. Hmmm…
  Som husse alltid jamat.
  Man SKA utsätta sig för lite skit och annat när man är liten.
  För inte var 2beningarna så allergiska förr när det var skitigt och ingen visste något om basilusker!
  Nosbuff

  1. Mjau, matte hade det bra som fick växa upp på Landet med en massa ”naturlig smuts”… *fniss*
   NosPuss Wikki

 2. Jippi! Äntligen bekräftelse på det jag alltid trott 😀 Så härligt att få höra detta! Vi har två katter och när jag väntade barn så fanns det folk som helt ärligt sa: ”Vad ska ni göra med katterna nu då?” Uhm!? Vadå, undrade jag? Vi ska väl inte göra något med dem? De bor här, precis som de alltid gjort 🙂

  1. Mjau, det blir fina människor av sådana babys som fått fostras av kloka katter från början, så det så! Du har gjort allt 100% rätt enligt Kattbalken!
   TassKram Wikki

 3. Hjälpppp…
  Har fått veta att min killes dotter är kattallergiker, min
  kille vill att jag ska göra mig av med katten om vi ska
  ha framtid ihop…
  Finns det nåt jag kan göra, vill inte göra mig av med min
  älskade ragdoll katt och dessutom är hon hos oss varannan
  helg bara… 🙁

  1. Stackars dig! Det är ett svårt val och man ser ju ofta sin katt som sitt eget barn, vem kan välja bort det? Är kärleken stark nog för att ni skulle kunna vara särbo och bli lyckliga ändå?! ♥
   Börja med att prova om hon kan klara katten med hjälp av allergimediciner – men ta det försiktigt!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *