Jag vill kräkas på ansvarslösa människor

Citat ur en blogg:

”Vi har fått kattungar! Vi har ju tre katter, varav två är steriliserade och den andra går på p-piller. Men vi tänkte // sterilisera henne med, men det hann vi ju inte förens hon blev på smällen! 😛 Så nu ligger det en hög pipande kattungar i en bur utanför dörren, har bara småkikat på dom och de är så himla söta! Men eftersom vi ska ”göra oss av med dom” vill jag inte fästa mej vid dom heller, smart av mej! Annars är det nu bestämt att våra katter stannar här på gården när vi flyttar. Grannarna har ju bara en katt kvar och det finns inte så mycket av den katten, men hon hänger med än så länge iallafall. Fast inte jag tycker om katter (tycker ju så klart om mina egna) så kommer det bli ganska tomt utan dom små liven som väcker en på natten och som alltid kommer och gosar. M, F och I som precis fått ungar.”

Å så illa jag mår! Hur kan man vara så känslokall, så hänsynslös, så avtrubbad och så DUM!?

Inte nog med att personen slarvat med sin katts p-piller eller skitit i att sterilisera katten – ungarna ska man bara avliva… ”smart av mej!” – och sedan flytta ifrån bostaden och dumpa de tre vuxna katterna på grannen… Så lite värda var de alltså? ”:P” Varför skaffa katt om man inte gillar katter egentligen?

Suck, skaffa Hello Kitty-prylar istället! Det är plast, glitter och lite ytligt känslolöst blingbling som inte lever, andas och känner. Och stanna i den världen för alltid – *censurerat uttryck*…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Jag vill kräkas på ansvarslösa människor”

 1. Wikki, vår matte har med funderat över sådant. Men hon har kommit fram att det finnd människor som bara inte har känslor för djur. Kan inte finnas någon annan förklaring. Bryr sig inte helt enkelt. Det som förvånar oss är varför de skaffar djur?

  Men det finns de som slår och vanvårdar barn, fruar …. mm

  Det var det värsta jag läst och hur kan man vara så korkad att man dessutom skyltar med det!

  Stor fästing under hakan på Svennis igår : ( Trauma, två människor måste hålla!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, men det jag bleknar inför är först likgiltigheten, sedan att ha mage att peka på sig själv som om ”Titta vad duktig jag är” genom att lösa problemen på detta sätt. Usch! TassKram Wikki

 2. Hemskt! Får ont i magen… Sådana människor måste fungera dåligt även ute bland människor… med brist på empati!

  Man blir så förbannad, när eldsjälar som du sliter för att höja kattens status så finns dessa typer alltid… 🙁

 3. Ja du, Wikki, det finns människor till allt. Dessvärre. Finns det någon möjlighet att via ip-adressen spåra vem det är så man kan göra en anmälan? Fråga Matte eller Storamatte om de kan testa. Så här får det inte ostraffat gå till!!! Vågar inte läsa det här för Chanda, Sullivan och Pumba för då blir det stora fräset resten av dagen.

  Kli bakom örat till dig och Nova!

  1. Mjau jag vet inte hur man gör sådant med ip-nummer, men annars är ju bloggar där man lägger ut sitt för- och efternamn lätta att spåra. TassKram Wikki

 4. suck, förstår inte vad männiksor tänker när de skriver så på en blogg. Om jag läste ngt sådant på en blogg så skulle jag se till att den blev avstängd, känslokkalla människor. ”snyft” Tasströstar kram till dig.

  pssst: Kan katter få mjäll?? Sixten hade 2 tovor på bakdelen igår och när Matte försökte reda ut dem med kardan så kom det en massa små vita prickar hon fick till och med klippa av lite päls som inte kunde kammas upp. Vad tror du och dina människor det kan vara??

  1. Mjau har Sixten haft tovor så har han nog inte kommit åt att tvätta sig där och då blir det gärna hudflagor kvar under pälsen eller nästan lite som eksem. Kamma och borsta lite, så försvinner det nog. En del katter kan ha lite mjäll och mår bra av att badas. Andra kan få hjälp av lite tillskott av olja i kosten så bidrar det till att återfetta huden. Men den egna tungan är bästa hjälpen. Du hittar säkert massor av tips om du googlar på katt+mjäll!
   NosPuss Wikki

 5. Lite O.T., men ändå kanske inte. Kan du Wikki eller någon annan som är duktig på att formulera sig – och inte är totalt överhopad av diverse djurhjälperi – skriva ihop en bra fråga angående t.ex. kasteringskampanjer eller någon annan kattfråga (eller djurfråga)?

  Aftonbladet vill nämligen ha in ”vassa” / roliga / på annat sätt välformulerade frågor, och vissa ska sedan politikerna svara på.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7605018.ab

  Och de bra frågor som inte tidningen väljer ut, kan vi ju själva ställa till alla politiker på torgmöten och i valstugorna. Och skriva insändare. På alla små och stora sätt påverka.

  Jag är SÅ FRUKTANSVÄRT TRÖTT på slit-och-slängmentaliteten. Katter och andra djur är LIV och ANSVAR! Kan man inte acceptera det får man som sagt gå till leksaksaffären.

  Barbro

  (hoppas det är ok att jag länkade till tidningen)

  1. Mjau vilken superbra idé – jag tackar! Jag skriver på ett blogginlägg om detta som komer i morgon! *svansdans*
   Sant – djur är allver, inte förbrukningsvaror! NosPuss Wikki

 6. Finns det nån som kan få tag i denna urblåsta människa, går kattungarna att rädda till Livbojen?!!!
  Vilken sjuk människa man blir rädd att det finns så stor idioter ute i vår värld men man blir mer o mer avtrubbad för att man får hela tiden nys om mer o mer katter som är helt värdelösa i folks ögon.
  Hör av dig Wikki o berätta om du vet nåt mer om dessa stackars kattungar.

  Nosbuff Sara.

 7. Men Wikki! Vi blir så förb…. förbask@@$$~!!!! FRRRRÄÄÄÄSSSS!!!!!! Och så ledsna!!!! Det fattas vääääldigt mycket hos den här människan, eller vad den nu ska kallas… Hon/han t.o.m. skriver om detta i sin blogg på ett ”käckt” sätt! Fullkomligt… ja ord fattas!!! Kan någon upplysa henne, om det nu är möjligt för denne att bli upplyst?Kan det vara samma människa som har en gård som du skrev om för runt ett halvt år sedan?

  Tasskramar till dig, Wikki!

  1. Mjau dessvärre har jag ett bristfälligt minne beträffande vad jag skrev om för cirka ett halvår sedan, för jag har nog skrivit 300 blogginlägg sedan dess. Men det är ju illa nog! *suckar* NosPuss Wikki

 8. Åh fy!!!! Hur kan man ens tänka på att bara lämna sina katter när man flyttar? Har varit med om flera som gjort det. Ingen jag känner personligen dock för då hade de fått höra på annat. Var har de hjärtat egentligen?

  P.S. Lite mer positivt. Vinstpaketet kom idag. Tusen tack! Jag blev så glad och Yatzy & Tetris har lekt lite med omslagspapperet så de är också glada 😀

  1. Mjau man kan undra…. Roligt att det kom fram – och ja en boll paketpapper är kul leksak! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *