Diskning av fontänen

rebro__large6

Många har frågat vad jag tycker om min drickvattensfontän, och hur den fungerar rent praktiskt.

Nu var det dags för storstädning i min vattenfontän. Matte byter vatten i den jätteofta, men emellanåt bör den ju diskas ur rejält. Så vi har dokumenterat hela processen!

Den här modellen är riktigt lätthanterlig att båda plocka isär och att göra rent, och det är skönt. Man ska ju inte fastna med skötseln för att fontänen är bökig – då slutar det med att den inte används alls.

Nova och jag älskar att ha det här rinnande vattnet, och det håller sig rent och friskt.

rebro__large7
Först drar man ur kontakten, sedan häller man ur allt det gamla vattnet. Så går det att lyfta av den blå kupolen med ett enkelt grepp.
rebro_2
Där under finns ett utbytbart filter, som görs rent. Beroende på hurdant vatten man har kan filtret behöva spolas ur eller bytas olika ofta – det får man prova sig fram till. Ett tips: Se till att ha ett reservfilter i lager hemma!
rebro__large8

Filtret ligger på en plastring, som vrids så den ligger låst i en fals i skålen. Med en lät vridning och lyft rakt upp är ringen ur. Här under finns pumpmotorn och kabeln skyddas under en fiffig klämma i kanten:

rebro__large9 rebro__large10
Den är bara att dra rakt upp och så kan man lossa pumpen, som sitter enkelt med fyra sugkoppar i bunkens botten.
rebro__large11 rebro__large12
Små klackar gör att det går att placera pumpen exakt rätt sedan. Alltsammans diskas ordentligt, givetvis pumpen också, samt att kabeln görs ren. (Adaptern däremot gillar inte vatten.) Så är det bara att montera ihop alltsammans i omvänd ordning, och fylla på nytt vatten tills den röda pluppen i kanten syns. Ställ på plats och sätt i kontakten – klart! Vattnet smakar toppen ur min nydiskade Cat-it-fontän!
rebro__large13

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Diskning av fontänen”

  1. Mjau, vi valde mellan vår och en modell liknande er. Men så fick vi ett förmånligt pris på den vi har nu och slog till. Den går tyst och vi dricker nog dubbelt så mycket vatten mot tidigare, så det är bra.
   TassKram Wikki

 1. Vi har en precis likadan, och jag älskar den verkligen. Matte med, för den ”bubbla” vi hade tidigare var så mycket svårare att hålla ren. För att inte säga omöjlig med vårt hårda vatten. Den här är oerhört mycket enklare.

  1. Mjau och så är det viktigt för oss katter att dricka bra! I synnerhet om man äter torrfoder mycket. *spinner* Gillar min fontän!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, och den hörs knappt alls! Vi har lagt en gummmiduk under, men det är mest för att Nova gärna skvätter vatten över hela arbetsbänken, så det ska skydda träskivan för det.
   NosPuss Wikki

 2. Vi har den lilla också! Perfekt! Det jag funderar över är hur man får bort kalkranden som blir. Någon som har några tips…de välkomnas varmt…eller kanske kallt o blött… =)

  1. Med stadskranvatten så har ju inte vi några kalk-problem – och man kan ju inte skrapa bort den för då repas ju bunken… Går det med sådan där kalklösare till kaffebryggare kanske? Eller kalklösarspray till diskbänk? Hm…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *