Solkatter…

catsunk

Många katthem och kattorganisationer väljer att visa ”Solkatter” på sina hemsidor – det vill säga att ha en särskild flik som skildrar lyckliga katter som fått nya hem, blivit räddade till trygga sociala liv eller friska från sjukdom och skada. Till exempel Stockholms katthem har en sådan sida. Man blir så innerligt glad i hjärtat att få dela glädjen hos missar som hittat sin solkust i livet!

En annan solkattglädje är också när efterlysningar eller upphittat-annonser på katthemmens sidor ger resultat, som den här (Visserligen från 2008, men ändå!) berättelsen:

so1

När jag skulle åka till jobbet från hemmet i Högdalen i tisdags, gick jag en sväng förbi torget i centrum. Runt en husknut kom en liten katt ilande. Den såg vilsen, rädd och mycket mager ut. Eftersom jag alltid har lite katt-torrfoder i handväskan (jag har innekatter själv men man vet aldrig vem man träffar ute..), smög jag fram till katten som hade gömt sig i en rabatt. Katten ryggade tillbaka men jag lade en näve mat och backade därifrån. På behörigt avstånd kunde jag se att katten glupskt åt upp alltihop. Ytterligare en gång gav jag den lite mat, denna gång fick jag iaktta den på lite närmre avstånd. Väl på jobbet – en timma senare – gick jag in på Katthemmets hemsida under Efterlysningar för att se om någon möjligtvis saknade en katt som liknade den jag sett… och där var hon!! Visserligen hemmahörande i Segeltorp som nog är ca 1 mil bort, men hon hade varit försvunnen i en månad och hade ju ha kunnat hinna ett bra stycke. Ringde numret i efterlysningen och efter avstämning med matte om färg på halsband, ögon och andra kännetecken åkte matte iväg till Högdalen. Jag bad henne ringa och berätta, för katten kunde ju ha gått sin väg, eller kanske var det trots allt inte ”rätt” katt.. Efter en halvtimmes orolig väntan ringde det – en glädjestrålande matte berättade att hon bara behövde ropa på Maja så ”svarade” hon!! Gissa om glädjetårarna kom! Tack vare en utförlig efterlysning med bra bild och också tack vare Katthemmets förnämliga hemsida kom Maja, 10 år, tillrätta långt hemifrån och efter en månad på rymmen. Förhoppningsvis kan denna solskenshistoria sporra dem som letar efter sina försvunna katter att inte bara leta och sätta upp lappar i närområdet och att inte ge upp hoppet!

Så håll koll på ditt lokala katthems web-sidor, det kan hjälpa ockå dig att rädda en katt förr än du anar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Solkatter…”

 1. Wikki! Så underbart! Och nu skall matte alltid har torrfoder i väskan : ) Älskar denna historia. På vår flickr sida finns en katt i Tyskland som har haft samma öde : ) Hittad efter en månad med avgnagad svans via katthem! DÅ blir man lycklig!

  Solika NosPuss hälsningar från två solkatter idag : ) Sven och Signe

  1. Matte ska nog också få order att ha en påse torrfoder i jackans innerficka… man vet ju aldrig när det kanbehövas?!
   Om inte annat till mig!
   NosPuss Wikki

 2. Det var jag som skrev på Katthemmets hemsida om Maja. Sannerligen en glädjens dag! Dels då att kunna hjälpa Maja hitta hem, dels nu att få se att berättelsen kanske kan inspirera fler att berätta om återfunna katter. Det känns ibland så tröstlöst att läsa efterlysningarna. Undrar så hur många som förblir försvunna…

  1. Mjau, jag valde och läste väldigt mycket Solkatter innan jag fastnade för just din om Maja – för den gav så många bra idéer och tankar! Tack snälla Agneta för att du skrev den, den behövs som ett föredöme också!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *