Hjälp! Har du lämnat in katter till Djurens Vänner i Borås?

VARNING! Mycket otäcka bilder! VARNING!

Har du lämnat in katter till Djurens Vänner i Borås, nu under hösten-september? Det här kan vara din katt:
ddkatt1
Det här är så fruktansvärt så att jag bara skriker, gråter och klöser vilt i tomma intet… En samvetslös person har utgett sig för att vara djurvän, kallat sig djurskyddsombud och låtit folk i god tro lämna katter till sig, och säkert också pengar för att ta hand om dem. Och eftersom ingen tycks kunna förklara vart katterna tagit vägen – så är detta det öde som troligen drabbat dem: Ihjälslagna!
Annars skulle han ju lätt kunna peka ut vem och vilka som tagit emot katter?! Kunna ha svar på var varje inlämnad kisse finns? Eller åtminstone nån av dem?
dvboxhult2
På fastigheten, som mer är ett fallfärdigt ruckel, än ett katthem, står DRIVOR – ja drivor – hundratalet! – med katttransportburar! Fattar ni: Kattburar som skulle ha följt med sina kissar någonstans…

burar burar1
Detta någonstans slutade här: Djurens vänner i Borås. En slutstation. En bödel. *intensiv kattgråt* Det här var nåt av det vidrigaste jag skådat! Och då har man ändå sett en del… Dessa högar av kattburar – å mitt hjärta gråter glasskärvor av smärta – alla i som jobbar i kattsvängen vet ju att bara en vanlig kattbur är guld värd, man slänger dem INTE i det fria, ute? Det är ju sjukt??! Fotona är tagna 20/9.

SkaparKatt, håll din mjuka svans kring alla dessa ledsna hjärtan!
dvboxhult3
Och inne i det otäcka rucklet vittnar mängder att kattskit, sopor och smuts och fler tomma burar om att här har ingen lycklig katt någonsin satt sin tass. Mannen som gjort detta har träffat sina kattöverlämnare på bensinmackar, centralen och andra lokaler med konstiga ursäkter, och den som frågat om uppgifter eller kontakt med det nya hemmet har fått något svävande svar om ”tant Rut” men aldrig konkret uppgift!

Därför kommer här en efterlysning ifrån föreningen Djurens Vänner Borås internrevisor:

Vi söker personer som tagit emot eller lämnat katter till/ifrån föreningen från den 11 september 2009. Det för att Länsveterinären skall kunna göra en polisanmälan, då föreningens tillstånd att hantera djur drogs in (föreningen har numer djurförbud).
Likaså sökes personer som tidigare lämnat eller hämtat katter och betalat för det.
För information om hur Djurens Vänner Borås djurskyddsombud har katterna bifogas i denna
PDF-fil. (som kan ta en stund att ladda ned) Känsliga personer varnas dock för innehållets bilder. Djurskyddsombudet uppger själv i samtal med Länsveterinären att han förvarar katter i bodar innan de placeras ut i familjehem.

Har du information? Kontakta Christer Rönn på tel: 033 – 29 44 71 Tillsammans kan vi få stopp på djurplågerierna i Borås!

Ja stoppa honom! Stoppa denne samvetslöse kattplågare! Gör det nu!

Själv kommer jag att gråta mig till sömns och drömma mardrömmar.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

62 reaktioner till “Hjälp! Har du lämnat in katter till Djurens Vänner i Borås?”

 1. Hej Mir! Det här är ju fruktansvärt. Det måste till bättre koll på såna här hem. Samtidigt undrar man ju hur nån överhuvudtaget kan lämna sin katt utan att kolla upp var den hamnar. Usch jag blir så ledsen. Jag vill samtidigt säga att du har en jättefin sida och kan rekomendera den till nyblivna och vana kattägare. Jag kommer sälja 3 kattungar, de är nu 12 veckor och jag tänker verkligen kolla att de får det bra. MVH Ankie

  1. Människor är godtrogna, Ankie… De är goda inuti och kan inte drömma om att någon skulle göra något som detta – det är därför vi blir lurade och skinnade, och det är för att katter har så låg status att man inte vänder uppochner på himmel och helvete för en katt… Men nu är det dags!!!!
   *svär spottar fräser* över denna ickemänskliga nåt ”psykopat”? *tårar*
   TassKram Wikki
   PS Super att du ser om dina kattungar och tack för kattplimangen!

 2. Fattar inte… har han alltså helt lagligt kallat sig Djurens Vänner och tagit emot katter (inklusive kattburar m.m.), under förevändningen att de skulle omplaceras, och sedan bara slagit ihjäl katterna och slängt sakerna på tomten? Vad tjänade han på det?!? Fick han pengar av kommunen för detta, eller…? Har ofta hört negativa saker om Djurens Vänner, men så har jag träffat Djurens Vänner i Skara och de verkar helt juste… är det bara just i Borås detta hänt, eller är det så att man skall akta sig för Djurens Vänner i hela landet?!? Det är ju fullständigt fasansfullt om katter mördats istället för att få nya hem… och dyra saker bara slängts bort. Att han inte sålde dem och tjänade en hacka där också?!? *rasande*

  1. Det är hos den här mannen i Borås detta försiggått. JAg kan inte tänka mig att det är en genomgående trend för Djurens Vänner över hela landet. Men det är illa nog..
   *snyft*
   TassKram Wikki

 3. Finns bara ett ord……..FAN! Han kan omöjligt vara sund i skallen! HUR kan människan vara så GRYM.Jag tycker att bilderna talar för sig själva! Då jag av vänliga människor fått kattburar för transport och förvaring av mina små vilda djur har det varit en MYCKET uppskattad present! Man kastar dem inte! Dessutom borde väl buren följt med katten! Nej nu blir det mardrömmar i Ängeby! Jag hoppas att en högre makt straffar denna människa men HUR straffar man den som gjort det utan att lemlästa?
  Kram Jam o Spinn och massor av små ljus över de små liven…

  1. Ja det blev inte mycket sömn i natt, jag drömde verkligen mardrömmar – att jag körde bilgenom en järnvägsbom och krockade med tåget…
   En del inom mig vill bara inte tro att detta är SANT. Utan bara något man kan vakna upp ur!
   TassKram Wikki

  1. Ja jag har också sett mycket men det här saknar motstycke. Värst av allt: Det har tydligen pågått i flera år?! *rys*
   TassKram Wikki

  1. Ja de här bilderna förföljer en – de är ett stumt vittnesbörd, som en kuslig skeppskyrkogård som vittnar om saknade sjömän….
   TassKram Wikki

 4. Såg ditt tassavtryck i vår gästbok. Du är visst en berömd katt vars liv följs av många. Bra att du lagt upp detta på din blogg också så att det sprids!

 5. Till Er som inte tror att det är sant att någon kan behandla djur som han i Djurens Vänner gjort kan jag verkligen bekräfta att det är sant. Vet också om att det har försökts i många, många år att få personen dömd för bedrägeri eftersom de pengar han fått för katterna inte finns i någon bokföring utan på hans papperslösa kontor och det är inte några småsummor det gäller utan snarare omkring EN MILJON som han lyckats stoppa på sig. Så han är så långt ifrån någon djurvän som man bara kan vara.

  1. Fruktansvärt, detta handlar ju i så fall om en fullfjädrad psykopat! *ryser*
   Just nu vill jag bara slipa mina klor och….
   Suckar Wikki

  1. Jag önskar egentligen denne man bara en sak: Full insikt och förkrossande ånger! Det räcker…
   TassKram Wikki

 6. jag vill veta att min ögonsten fått sitt hem,, han hette elvis var en gråmelerad katt han hade en liten tygkanin med sig,, han är jätte jätte kelsjuk och absolut inte blyg,,,,, jag lämnade honom hos åke i sommras han hade en silvrig sele med ett lila koppel,, åke säger att han bor i bredared idag inne i skogen,, snälla nån som vet ifall han lever?? jätte jätte tacksam!!

  Camilla

  1. Åh hjälp… stora SkaparKatt jag önskar att jag kunde svara… men jag vet ju inte??? *tårar på nosen*
   suckar Wikki

 7. lämnade min hankatt tarzan en spräcklig huskatt liknar findus o åke lovade han ett hem till en gammal tant som hade misst sin man. Åke skulle ringa o höra av sig när han fått hemmet men dte gjorde han aldrig och jag fick inte heller tag på han dte var jämt upptaget eller så svarade han inte. fy fan han borde få fängelsestraff någon som vet om spräckliga tarzan lever än? nja lämnade katten pga av flytt till en etta tarzan var utekatt kunde inte ta med honom den lägenhetn var på 3 våningen året var 2004 då jag lämnade min katt tarzan åt djurens vänner 🙁

  1. Mjau, den gåtan får vi nog dessvärre inget svar på, det finns bara i Åkes hjärna och jag tror inte han ens har koll på hur han hanterat alla stackars katter! *suck* NosPuss Wikki

 8. Jag lämnade en katt till Åke på Djurens Vänner för ngr år sedan…ett kort tag efter det fick jag höra att det fanns misstankar att min fina röda hankatt inte alls fanns ”hos en gammal dam på landet”,som Åke sagt,utan nergrävd bakom ett skjul….
  När jag nu ser bilderna tappar jag andan.Att det har hänt så många ägare och katter så många ggr efter det året!!!..
  Det kan bara inte vara sant…

 9. ni kan dra åt helvete allihop.
  det stämmer inte överhuvudtaget det ni skriver ut, att folk gräver upp katter och sen tar kort och sagt att dem blev lämnade i skogen är också en myt.. ni kanske ska veta lite innan ni skriver ut något, idioter

 10. Ville bara säga så här långt i efterhand, att jag var hos honom och hämtade katter, som faktiskt var levande och såg hur han tog hand om andra katter, gick ingen nöd på dom då varjefall.

 11. Hej. Jag vet att jag kommer långt i efter hand men jag gav mina 3 underbara katter till denna jävla åke. Jag och min sambo har precis flyttat till ett stort hus och vi tänkte för skoj skull se om vi kunde då tag på våra små vänner, men de blev inte så roligt när man fick läsa allt detta. Jag gråter floder, finns de några möjligheter till att få tag på johanna som skrivit inlägget här under? Jag skulle så jätte gärna vilja se om jag kunde hitta mina katter döda eller levande spelar ingen roll bara jag får svar. Saknar mina vänner.

  1. Emma, jag är ledsen men denna Johanna har inte lämnat någon länk så jag kan spåra henne med mailadress eller liknande. Allt jag vet är denna kommentar hon lämnat. Ja det tragiska är att det dyker upp den ena efter den andra och frågar om sina kära katter som de lämnat i god tro till denna person. Det är ruskigt och det är så fruktansvärt sorgligt oåterkalleligt – önskar verkligen att jag kunnat hjälpa till att rädda men i Borås tycks detta ha ”skottats över och gömts och glömts” tyvärr. Det ruskiga fortsätter dock att värka i våra hjärtan… *sniff* TassKram Wikki

 12. vi lämnade 6 små kissungar och mamman till Åke för ca 4 år sen. han fick även en påse halvfull med burkmat till kissarna plus 1000 kr som åkte rätt ner i fickan utan ett tack. efter en vecka ringde jag för att höra hur dom mådde. då var redan alla utplacerade även mamman. min man blev misstänksam. sedan kom allt detta upp i ljuset. vi har ångrat oss i alla år. ” snuttan ”

  1. Obegripligt att sådan svekfull känslokyla kan finnas…. och tragiskt att en sådan person ska vara en tagg i hjärtat på så många ännu.
   *tröstbuff* NosPuss Wikki

 13. Jag hade inte tid med min katt så jag hittade djurens vänner i borås och pratde med en man och sen åkte vi dit,jag bor i skara så vi körde till borås och han sa att vi kan träffas utanför nån ica eller coop,kommer inte riktigt ihåg,sedan kom en gammal man runt 40 års ålder och vi gav han katten i en sån här transport bur,och han fick betalt runt 400 kr,sedan åkte han iväg,sen ringde jag efter ett par dagar och han sa att katten finns hos nån gammal dam och att han trivs o har det bra,sedan ville jag ha numret till damen men fick inte det,och han hörde aldrig av sig igen,kan detta som har hänt dessa katter ha hänt med min katt? detta hände år 2004 det va några år sedan,jag vet inte hur jag känner mig nu efter att jag har läst allt detta,tänker på min katt om vad som kan ha hänt honom,mår dåligt,jävla djurplågare skaffa dig nått annat att göra än döda oskyldiga katter ditt äckel

  1. Mjau, vi önskar också att vi visste – men de som vet borde också få så dåligt samvete att det hela kom til ytan nån gång… Sorgligt, mörkt och tragiskt! Stackars dig!!! TröstTassKram Wikki

 14. Jag lämnade tyvärr 3 vackra töser till denna Åke år 2005 för det fick jag betala 900:-, jag fick samma svar som så många andra fått ser jag nu, att en gammal dam hade köpt en katt och dom andra fanns ”någonstans” i Kungsbacka 🙁
  Det går inte en dag utan att jag ångrar mig! Det är en väldig skillnad på en sann djurvän och en pengakåt sk djurvän!

  1. Ja det är hemskt… Man undrar hur sådana människor ens kan sova?!! Morr… Stackars flickor, jag kan ju bara ana, och det är illa nog! TassKram Wikki

 15. Hej, mycket tråkigt att läsa om behandlingen av våra fyrfota vänner! 🙁 Jag fick en katt av Djurens Vänner i Borås ca år 2005 som heter, (ja, hon lever än) Hoppsan. Hoppsan var då ca fyra år och var steriliserad och är en helt underbar katt! Ödmjuk, snäll, intelligent och gosig! Frågade varför hon blev lämnad hos Djurens Vänner och fick då till svar att: ”Jag minns inte om det var pga. skilsmässa eller allergi.” Har undrat så många gånger vem hennes tidigare ägare var, hade så gärna velat tala om att hon har det jättebra här hos mig på landet, där hon kan springa ut och in som hon vill. Visserligen är hon tröttare nu, hon blir ju 15 år i år, så hon tycker mycket om att sova 😉 Är det någon som känner igen det gulliga namnet ”Hoppsan”, så skriv en rad. P.S. Hon är trefärgad, vit, svart och orange, inte spräcklig utan fläckvis. Så söt!

  1. Verkligen skönt att få veta att någon katt i alla fall klarade sig genom DVs hantering, men visst är det lite knepigt att de inte ens kunde ha mer fakta om Hoppsan? Det gör mig också glad att veta att hon fått så många finaår hos dig! <3 *spinner*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *