Se upp för brevinkastet!

Bor du i lägenhet och har ett sådant där gammalt postinkast i dörren? Ett sånt som gjorde – förr när brevbärarna fortfarande orkade gå i en trappa – att man snubblade över sin post på dörrmattan när man kom hem?! Om du är katt – se upp för dem!

Efter att jag klämt tassen när jag nyfiket försökt klättra ut genom vårat brevinkast, började jag fundera på vad de skulle vara bra till?! Vi får ju i alla fall ingen post den vägen här i vårt område…

Och så hittade jag också de här bilderna, visserligen från 2006, men i alla fall, på hur det gick för katten Gustavsson när han fastnade i brevspringan i dörren: kattastrofinsatsw
När barnen Elias, 5, och Miriam, 3, kom från dagis öppnade de som vanligt brevspringan utifrån för att hälsa på sin katt. Men när Gustavsson ställde sig på bakbenen och försökte sträcka ut ena framtassen genom brevlådan, klämdes han fast från insidan! ”Han brukar alltid sitta där innanför.” säger mamman Marie. ”När jag öppnade dörren åkte han med ut i trappan. Tassen gick inte att få loss – och när brevlådan stängdes gjorde det ännu ondare. Gustavsson blev vettskrämd, skrek vilt och klöste omkring sig.”nyheterskattw
Husse kom hem, men lyckades bara få bort halva brevinkastet, och Gustavsson satt fortfarande fast. Det blev KATTastrofinsats från Räddningstjänsten i form av tre brandmän i orange overaller, utrustade med handskar, kofot och skruvmejslar. Matte Marie höll i Gustavsson, som till slut var så utmattad att han inte orkade skrika. De fick montera bort hela brevlådan innan Gustavsson äntligen kom loss och som tur var blev inte följden värre än en svullen tass.

Men tänk om han pillat med brevspringan när ingen varit hemma? Jag ska nog be matte och husse att tejpa för våran!!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Se upp för brevinkastet!”

  1. Det finns faror överrallt! Tur att våra mattar och hussar gör sitt bästa för att skydda oss.
    ”Ryser”Tänk vad mycket läskigt som kan hända.
    Tasskram Dui och Deco

    1. Tänk vad faror det finns som man kan råka ut för? Heta spisplattor, hårda bilar, höga fall… Det kan nog vara ett skönt skyddat liv som innekatt ändå?!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *