Mean Kitty Sparta kan vara myskatt också!

Men jag läser i deras blogg att finhttps://youtu.be/oIwBWUf_kpEa Sparta har feline leukemi, som jag inte vet mycket om… vad är det?

Att googla på det gör mig inte mycket klokare: ”Många katter med diagnosen FeLV kan vara till synes friska under flera år. Djur, som uppvisar sjukdomssymtom kan med lämplig behandling, ex. cortison, behållas kvar inom familjen ett bra tag till.” – det blev man ju inte klokare av! Sedan hittade jag en sida från Statens Veterinärmedicinska Anstalt med massor av fakta – men under rubriken ”Sjukdomsbild” hittar jag inte ett dugg klargörande fakta på min undran ”Hur vet man om en katts sjukdomssymptom tyder på FeLV?” *suckar*

Hoppas Sparta tillhör dem som kan bli frisk?                  =^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Mean Kitty Sparta kan vara myskatt också!”

 1. Håller alla tassar för att Sparta blir frisk…

  Fann denna Info:
  Det är Ett virus som påverkar de vita blodkropparna och orsakar cancer i bl.a. lymfkörtlarna. Tillhör samma familj av smittsamma virus som FIV och kan infektera, orsaka sjukdomar och i värsta fall leda till döden för katten. Sjukdomar orsakade av dessa virus kan vara t.ex. leversjukdomar, blodsjukdomar, leukemi och andra cancerogena sjukdomar. Ofta försvagashela immunsystemet och katten blir generellt mer infektionskänslig.

  Smitta: Direktkontakt med smittade katter
  Symtom: Avmagring, feber, slöhet, matthet, nedsatt allmäntillstånd

  Jam & *Kram*

  1. Men det som är ett hopp är ju att katter kan tillfriskna i hög utsträckning, eller hur?
   *spinner* Bli frisk, Sparta!

   TassKram Wikki

 2. Min första kompis, Elvis, han hade det. Plötsligt började han spy och var jättedålig i magen. Men så blev han lite bättre av speciell mat, men så blev han dålig igen. När husse var hos veterinären för femtielfte gången, så fick han beskeded att Elvis hade FELV. Det var då husse tog beslutet att han skulle få somna in, eftersom han aldrig skulle bli riktigt frisk. Han låg bara ner och tittade på husse med ögon som verkade be om att få sova. *snörvel*

  1. Känner du att jag skickar en jätteTröstTassKram till dej och husse just nu, Sippo?
   Jag tror din husse gjorde helt rätt som tog det beslutet utifrån vad han såg i Elvis blick. Man ska följa sina instinkter när det gäller sådant!
   Det betyder att man vill sin katts bästa, och ibland vill katter få tassa över bron till KattHimlen. Då ska man släppa iväg dem, även om det gör ont i hjärtat.
   Skönt att du och Snuffe tar hand om husse nu!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *