Eldarnas Natt

fire

Tänk – överallt i landet tänds eldar i kväll, för ett helgon som världen mestadels glömt, men som ger människor skäl till att samlas och fira. Förr i tiden var ValborgsMäss en natt för vårfester, och eldarna tändes långt innan helgonet Valborg knöts till firandet. Detta var natten då det onda skulle skrämmas bort, innan husdjuren släpptes på bete.

Men tänk om, grunnar jag, människorna lade lite mer kraft på att i dessa moderna tider ta hand om sina husdjur – hemlösa katter till exempel – än att bara dricka sig så hejdlöst berusade som möjligt? Om en flaska öl kunde ersättas med en burk kattmat till en svulten katt – då skulle det bli en helt annan fest?

I natt kommer massor av människobarn att ha sitt första fatala rus och en del kanske kommer att råka illa ut.lhozosz

Eviga Katt, håll din tass över så väl mina människor som alla andra, både ungar och stora!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Eldarnas Natt”

 1. Gillade att jagramlade in på denna klokhetes blogg när jag mest låg på mattes arm när hon surfade…
  jag återkommer ska bara berätta för brorsan Elliot.

  Tussilago

 2. Min husse säger att människorna får faktiskt skylla sig själva. Han tycker däremot väldigt synd om små djur som far illa. Dom har faktiskt inte gjort något ont. *snörvel*
  Som tur är så är husse för gammal för sådana där dumheter. *pustar*

  1. Man kanske inte kan säga så om alla människor… När t ex barn far illa av att föräldrarna är redlösa.
   Vi har kloka människor, du och jag!
   ValborgsSpinn Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *