Är jag släkt med den sabeltandade tigern?

Smilodon (som betyder knivtand på latin) tillhör minsann kattfamiljen Felidae! Så släkt är vi… Men det är väl den enda likheten mellan oss – en fullvuxen Sabeltand kunde väga 200 kg och var en ganska stabbig best med enorma hörntänder. Arten Smilodon levde mellan 10 000 – 2,5 miljoner år sedan men är alltså nu definitivt utdöd.

smil

Vilket kanske är tur för mig. Jag skulle bara vara en munsbit för en sådan här jättekatt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Är jag släkt med den sabeltandade tigern?”

  1. Nämen oj då har vi missat detta 🙂 Men nu är den upptäckt. Här sover alla katterna så det är matte som svarar, men dom skriver kanske en rad senare. Jättefin blogg som handlar om viktiga saker. Ha en go dag
    Kram lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *