Att ha husse och matte ur funktion

Min husse är sjuk, han har en smärtsjukdom som gör att han ibland knappt kommer ur sängen eller ibland nästan aldrig kan sova. Den har ställt till så att han inte kunnat gå i skolan eller ta ett jobb. Han vill inget heller än att bli frisk och få kraft och ork att vara som en vanlig människa.

Men inom sjukvården verkar det inte finnas någon som bryr sig ett dugg om honom. Han har bollats mellan olika läkare och fått mediciner som inte fungerat och – typiskt – när det äntligen dök upp en läkare som ville göra något för honom – så gick den läkaren iväg på utbildning och återkommer i JUNI. Sedan har det varit tyst. Ska husse gå och ha ont i flera månader till?

Å jag skulle vilja riva någon med min värsta klösklo!

Men det hjälper inte husse. Matte tar hand om honom under de värsta dagarna, tröstar och lirkar och peppar. Så blir hon också sliten, trött och ledsen. Att vara nitton år och ha varit hemsjukvårdare på heltid nästan redan i över ett år… Är det rätt det?

_b24

Jag älskar mina människor men jag tycker så synd om dem. Det är bara sjukt att husse inte kan få hjälp att bli frisk. Vad kan en liten katt göra?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Att ha husse och matte ur funktion”

  1. Wikki – Smilla rymde. Satt i förrådet och mjauade till dess jag undrade var hon fanns. Som ett skott rusade hon till matskålen och sa…. Mjau!

  2. Från Smillas husse: På dom! Sjukvården kräver att man ska va frisk och stark och veta vad man vill. Smärtor ska ingen behöva ha. Det finns smärlindring, och det finns bot för det mesta. Kräv för sjutton! Dagens sjukvård är jävligt bra, men lat! Kram och lycka till, ta telefonen nu och ring!!! Baba Uno, Smillahusse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *