Vad händer med världen, löper alla tokstollar amok?

ffk
Bedrövad läser jag om hur FFK haft inbrott i sin lokal i Malmö. Som tur var sågs den pågående stölden av grannar och de fyra killarna kunde gripas på plats.

Mest ont i hjärtat gör det att se hur de utan urskiljning haft sönder och stökat till. Inte ens askan efter en kisse i sin kremationsurna (Den bruna pappkartongen) fick vara i fred.
ffk2
Det rycker upp allt jag kände när det var inbrott på ”vårt katthem” i Örebro i april.
I synnerhet som lilla Pussan, som försvann då, fortfarande inte kommit till rätta!

Förr fanns något som hette tjyvaheder. Det betydde att vissa platser var fredade – där rörde man inget, av respekt för olika saker: Som en gentjänst ibland av olika skäl. I tjyvakretsarna fanns en hederstradition. Idag finns inte den respekten ens bland folk i allmänhet…

När mina kattungar växte upp, så lärde jag dem hederlighet, tassvett och kattetikett, om ärlighet och lojalitet och om överlevnad. En katt är alltid ärlig. Även när den inte säger något! Tänk på det!

Hoppas att FFK får ett bra stöd att fixa till i sin lokal igen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Vad händer med världen, löper alla tokstollar amok?”

 1. Fruktansvärt bedrövlig! Men ville bara tacka för den trevliga julaktionen! Klapparna kom häromdagen och jag kan säga att hela familjen på fyra tvåbenta och tre fyrbenta gick amok!
  Kissarna markerade ganska fort vilka paket som skulle öppnas först! Så härligt med att man kan skänka pengar och få något för det!!! Alla i vårt lilla hem blev glada! (Sen kan jag givetvis skänka pengar för att jag vet att det gör nytta) Kram och nospuss!! //Ann i Motala

   1. Vi kör fortfarande svansdans här hemma. De pipande musen var superpoppis och har nu försvunnit! (/dyker säkert upp vid nästa dammsugning) vart hittar man den!? Blir ingen nospuss nu då alla kissarna svikit mig för en sista uterunda i kylan kör en mänsklig kram!!

    1. Tackar tackar! Den där musebusen låter ju som en riktig mus nästan… Men var Stora matte hittat den, det får jag undersöka! Hon har en viss förmåga att komma över saker på lustiga sätt! NosPuss Wikki

    1. Mjau, Stora matte lämnar besked att hon tyvärr inte har någon uppgift på varifrån den pipiga musen kommit – den ingick i en samling skänkta kattsaker. Men den KAN ha suttit i någon typ av musvippa kanske? Djurmaxi har en snarlik. NosPuss Wikki

 2. Hur lågt kan människor sjunka!?!? Det gör oss så ont att se röran och att man inte ens kunde låta urnan vara ifred utan slängde stoftet på golvet. Uppenbart inte några som har hanterat djur. En ideell förening kan väl ändå få ha sina saker ifred kan man tycka. Ett lämpligt straff borde vara att de får städa upp och dessutom betala för det förstörda fönstret samt lägga lika stor summa i bössorna som de försökte stjäla.
  *väs och fräs*

  1. Mjau, det tycker man borde vara det MINSTA… Jag tror inte att de ens fattade att det var en katts stoft som de slängde omkring. *tår på tassen* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *