Att öppna ett hjärta

IMG_3083b
Jag stod på loppisen och vägde den i handen. Fem kronor. Fem kronor för en lite smutsig och tämligen sliten tygkatt. Särskilt vacker var den inte heller… Men någon hade älskat – verkligen älskat den –  innerligt! Katten hade ett turkost halsband och ett hemmagjort koppel bestående av ett rosa nyckelband med texten ”Best friends”, och dess nos var ganska blanknött utav pussar. Med hoppfulla ögon såg den på mig och vädjade om kärlek. Om en plats i mitt hjärta…

Mitt hem är fullt av kattprylar. Blanka, perfekta, designade, hemmagjorda, underliga, kantstötta, roliga, stora, små, mjuka, elektroniska, dyra, klumpiga, prickiga, knöliga, sträva, guldkantade, ihåliga, knastrande, jamande, vingliga, doftande, importerade, hängande, udda, eleganta, antika, plastiga, felaktiga, unika, knepiga, exotiska, gamla, nya, trassliga eller helt besinningslösa kattsaker. De föreställer katter, är till för katter eller både och. Alla bor de i mitt ”tillfälliga katthem”, där några är till salu, några är hemma för alltid och några är på väg någonstans.

Och precis som äkta levande katter med päls och en bultande puls, kroppsvärme och själ, på riktiga katthem, så har de ett värde, en personlighet och en plats där de hör hemma. De väntar bara på att någon ska öppna sitt hjärta. Sitt liv. Sitt hem. Ta emot dem, se dem.

Den lilla tufsiga loppiskatten följde med hem, och flyttade vidare till en liten flicka som lovat att fortsätta älska henne. Flickan lade en slant för den i katthemmets bössa, och för att andra katter skulle få hjälp att hitta någon med ett öppet hjärta.

Så många katter finns det, med hoppfulla ögon som vädjar om kärlek…scarlett1
STÖD DITT LOKALA KATTHEM! NU IDAG!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *