Innan mattes och husses bröllop

Ni anar inte hur jobbigt det var för mig att inte få knysta det minsta jam om mina människors bröllopsplaner! Gång på gång höll jag ju på att krevera, för det hände hela tiden massor av spinnande saker som verkade väldigt WIKKtiga. Nova och jag hade ett tufft kattjobb att hålla ihop allt så bröllopandet skulle komma till sin rätt!
miriams hår
Redan när matte var hos frissan första gången, så handlade det ju om att göra sig fin till det… Mjau, husse fick sig också en rejäl klippning. Han blev också jättefin.

Sedan var husse och matte hemma hos mysiga Bosse Präst och fick träna lite på allt det där speciella som händer i kyrkan när man gifter sig:
IMG_4017
Det var massor att tänka på – vem står var, hur går man hit eller dit, och vems ring först???
Blommor behövs också. Stora husse tog med matte och husse till Tommy på Danielssons Handelsträdgård och berättade vad som fanns i tankarna – blått och vitt skulle det vara. På ett litet kick hade han förstått precis vad som önskades och plockade fram ”provblommor”… Resultatet blev underbart bra!
IMG_3923b
Matte hade varit ganska fundersam över det där med brudklänning. Hon är ju inte direkt en klänningstjej. Men i Örebros bästa butik fanns verkligen drömklänningen som fick henne att känna sig vacker, och efter lite provningar så hängde den till sist hemma och väntade.
Vi katter fick INTE provligga eller pälsa den, bara nosa lite:
IMG_3942
Och så åkte matte iväg på en provsminkning innan det var dags på allvar:
IMG_3988
Stora husse putsade på sin fina gamla bil tills den glänste precis överallt, stolt över att få köra sin dotter som blivande brud i den… Stora matte höll ihop med stöket kring festen efter vigseln, och dagen innan pryddes den härliga gamla bygdegården Jädersgården så som husse och matte ville ha det, övervakat av gammelkatten där:
IMG_4125
I det rymliga bygdegårdsköket fanns och ingick allt som kunde behövas ifråga om glas, porslin och alla sköns tillbehör, det var bara att ställa i ordning:
IMG_4032
Blommor till borden hade kommit, härliga vita rosor och blå krysantemum:
IMG_4038
Matte hade gjort massor av fina små confetti-fjärilar och hjärtan i silver och vitt:
IMG_4058
Hjärtformad bordsdekoration, passar väl till bröllop, visst är den fin:
IMG_4052
Äntligen var hela salen förberedd, belyst av de fantastiska taklamporna som funnits där ända sedan den byggdes… Det blev så vackert! Nöjda och trötta var alla.
IMG_4063
Nästa dag skulle visa sig bli ännu vackrare…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Innan mattes och husses bröllop”

 1. Tycker allt att det var lite taskigt av er matte att inte låta er pälsa ner Bröllopsklänningen !
  Dukningen såg jättefin ut tycker min matte , jag gillade bordsdekorationerna bäst för dom såg goda ut 🙂

  Tassklappar o Nosbuffar

  1. Mjau, jag ska nog komma åt att pälsa på det som behöver pälsas, förr eller senare! NosPuss Wikki

 2. Vad fint allt blev, men vi såg inte var de hade dukat åt er tre Nova, Wikki och Tanja. Ni borde ju vara de viktigaste gästerna näst efter Husse och Matte. *fnys*

  1. Mjau det var Wikki FlatCat som bevaka evenemanget, men OJ vad deliKATTesser vi fick smaka efteråt! *spinner* TassKram Wikki

 3. Men så tjuusigt! Och vad knepigt att inget få jama, det klarade ni bra.
  Kurra extra många grattisar till husse och matte nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *