Camping med katt – javisst! Här kommer Wikkis sommartips!

strand
Följer din katt med på semestern? Det är faktiskt inte ovanligt att katter får åka med i husbil/husvagn/båt och bil på familjens semesterresa. Mången stadskisse, som bor resten av året i lägenhet och möjligen har tillgång till en nätad balkong, följer sommartid/semestertid med sin matte /husse/familj till gröna betesmarker, både i sommarstuga, campingplats med husvagn eller tält!

Men jag vill vifta med en uppmanande tass till er katter som tassar iväg på sommarviste:
– Se till att ID-märkningen (Som ni väl alla har i form av ett chip eller en örontatuering!?) verkligen ÄR inregistrerad med korrekta uppgifter i de båda kattregistren som finns!
– Ha gärna ett halsband på er med mattes/husse telefonnummer och vistelseadress!
– Påminn din människa om att din kattförsäkring ska vara betald och gällande om något händer!
– Ska ni bo på hotell? Kolla först att de godkänner djur på rummet!
– Innan ni åker kan det vara bra att ta reda på var det finns sommaröppna djursjukhus/veterinärmottagningar på platsen där ni ska semestre/tillbringa sommaren! Genom att kolla upp det i förväg så går det lättare att lösa problem som kan uppstå om en kris inträffar.
kyld
– Ta med ett sommarapotek: Fästingmedel och fästingplockare, första förbandslåda för resa, extra vattenflaskor, nedkylningshanddukar eller kyldyna!
– Tänk på hur varmt det kan bli i bilen när ni reser! Skaffa skuggplast till bilens bakre sidorutor och stanna alltid i skugga. Rasta ofta, vädra, ge friskt vatten. Och den viktiga regeln: Lämna ALDRIG ett djur i en stängd bil på sommaren – den blir snabbt rena bakugnen och din katt riskerar att dö av hettan!
parasoll
– Det finns ihopfällbara mini-rasthagar och näthagar som kan vara behagliga att vistas i under utflykten. Ha med ett skuggande parasoll till rasthagen. Men prova rasthagen hemma innan resan, så att den fungerar: Den ska kunna förankras väl, så att inte fyrfotingen stjälper den och rymmer!
– Och kom ihåg att en katt får inte sättas ut bunden i t ex löplina. Däremot får du gärna gå ut med din katt i koppel och sele!

När man är med sina människor ute i mya tassemarker är det nämligen lätt hänt att man går vilse eller råkar ut för okända faror. Om man är märkt och registrerad så är chansen att hitta hem till husse/matte betydligt större. Plus att om en katt som är omärkt omhändertas av myndigheterna kan den anses vara ägarlös och därmed är risken för avlivning stor. Kommer en förrymd kisse till ett katthem efter sommaren kan den, tack vare ID-märkningen, kan återförenas med sin letande ägare.

Har jag glömt något? Tipsa mig i så fall!
Mjau, hälsa gärna på ett lokalt katthem längs semestervägen och köp något i deras loppis, butik eller så! För så klart man hjälper medkatter även i semestertider!
Ha en jamarns skön sommar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Camping med katt – javisst! Här kommer Wikkis sommartips!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *