Vida, idag börjar ditt nya liv

Vida
Ingen katt skulle vilja uppleva det hemska som katten Vidas tidigare liv var… Anna, som var med och räddade henne beskriver det så här:
”Jag fick kännedom om att ett antal katter vistades i en gammal lada. En vänlig själ gjorde vad hon kunde och försåg kissarna med mat och vatten. Den gamla ladan hade dock mycket i övrigt att önska för att kunna fungera som bostad. När jag besökte ladan fick jag en smärre chock. Iklädd skyddskläder och pannlampa stegade jag in i de olika ”rummen” som var uppbyggda i ladan med hjälp av kartonger, virke och tyger. Det stank av fukt, mögel, avföring och urin. Katterna hade endast ett par kvadratmeter att röra sig på i de olika ”rummen” de var placerade i. Jag fick veta att katterna funnits där i flera år. I pannlampans sken sågs skrämda ögon som försökte undkomma mig, kissarna snörvlade och uppvisade olika symtom på att de inte mådde alls bra. En svart liten kisse etsade sig fast på min näthinna mer än något annat, hon satt och tryckte mot ett ditställt el-element, i övrigt var det väldigt kallt i ladan. Den lilla svarta honan följde mig med blicken var jag än gick, hennes ögon var infekterade och rann konstant, hennes nos var igenkletad av en massa snor och hon lät tungandad.
Vi lyckades få tag på jourhem till alla kissarna, det är inte det lättaste att få människor att ta emot sjuka och rädda katter med så tunga bagage. En stor eloge till er som ställde upp och kunde hjälpa oss rädda dessa individers liv, ni vet vilka ni är!
Idag mår alla kissarna väldigt bra och njuter av omsorg, varma och kärleksfulla hem, de lever äntligen de liv de förtjänar hos människor som ser dem som familjemedlemmar. Precis som det borde vara för alla katter! Den lilla svarta honan döpte jag till Vida som betyder liv på spanska, jag kom inte på ett mer passande namn för någon som äntligen skulle få chansen att börja leva livet!”
VIDA2
Denna räddning var nog en ”födelsedag” till något nytt för lilla rädda Vida. Hon fick ett nytt liv, vård och hjälp att återhämta sig hos Örebro katthems jourhem. I maj flyttade hon till katthemmet, där hon höll sig ganska osynlig. Men det fanns någon som såg den mörka skuggan med de stora ögonen… Så i januari, när katthemsmedarbetaren Denise lade upp den här filmen, då grät vi av rörelse allihop:

Tårar av lycka blev det åter i slutet av mars, när Vidas adoptionspapper var signerade. Nu återstod bara att vänta på att blivande matte och husse skulle flytta in i sin nya lägenhet i början av april och få allt på plats…

Så efterlängtad som denna dag varit för någon människa, så mycket kärleksfullt och målmedvetet arbete som satsats för en enda liten svart katt med skygga ögon, så mycket ömhet, varsamhet, tid och tålamod – så ofattbart mycket det förändrar för just den här katten… Tänk om ALLA hemlösa katter fick uppleva det???

Och idag tror jag det är något av ”födelsedag” igen för Vida… För idag flyttar hon hem till Denise och Florian, till sitt alldeles egna trygga nya hem! Där väntar ett eget pampigt klösträd, och massor av omsorgsfullt valda presenter och kattsaker som blir bara  DINA, Vida!

LYCKA TILL! 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Vida, idag börjar ditt nya liv”

  1. Underbart att alla kissarna har fått ett värdigt och riktigt bra liv! Vår kompis här hemma Lucia, räddades av snälla själar 2011 från en lada med många katter, inte ens mat hade de och det låg döda katter i ladan. Övergivna vid flytt från en gård och hade sen så klart förökat sig. VARFÖR GÖR MÄNNISKOR SÅ? Det kommer vi aldrig att fatta!! Buff Sven

    1. Men när det finns sådana människor som räddar, då är det mycket som händer. Tur för oss! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *