Ett annat sammanträffande

Stora matte hade en stunds avkoppling med att gå på loppis idag på Munktellsarenan, för våra vänner katthjälparna LIVBOJEN hade ett bord där, och hon ville bidra med lite saker till dem. Och passade så klart på att fynda en hel del själv, till mina kommande Tasserier och Kattuktioner! Men det här blev hennes verkliga fynd:
IMG_2824
Den här lilla målade kakelplattan låg nästan osynlig till försäljning på bordet hos en trevlig man. ”Ser ju nästan ut som min mors katt Tass!” tänkte Stora matte förtjust och frågade ”Har du målat den här?!” ”Nej, det är min mamma som målade lite sådant här!” svarade mannen och såg stolt ut. Men så blev han blank i ögonen och tillade ”Men hon lever inte längre… Jag har rätt mycket som hon målat hemma, men det finns lite för mycket, så jag valde ut några att sälja.” ”Den här ska få en hedersplats på min sovrumsvägg! Katten är så lik min mammas misse… Som tyvärr miste sin matte i slutet av november… Men signaturen, vad står IK för? Det vore roligt att veta din mors namn! ” Han svarade ”Åh, hon hette Ingrid Karlsson!”…
Stora mattes händer darrade betänkligt där hon höll tavlan. Det gick knappt att höra hur hon viskade ”Så hette min mor också, men innan hon gifte sig!”… En lång stund stod hon bara och tittade ned på kakelplattan med förundrad uppsyn, och på bådas kinder blev det plötsligt vått.

Och mjau, tavlan av ”Tass innan Tass fanns” hänger på noga utsedd plats på hennes vägg:
IMG_2833

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Ett annat sammanträffande”

  1. En hälsning till Stora Matte från hennes mamma… Det är inte bara kissar som kan komma ner och tassa osynligt här… <3 <3 <3

    1. Mjau, nu är i alla fall även denna mamma hedrad, så de är två som kanske ler gott där någonstans i det Eviga?! TassKram Wikki

  2. Säger som Basco – det fanns en mening bakom ert möte över den vackra kakelplattan! Den andas verkligen kärlek, och kärlek var det i era tankar och ord över den…

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *