Du skottar väl kattsäkert?

jj Nu är den här, den vackra vita kalla snön! Snöflingor att jaga och mycket att gräva runt i med tassarna! Men det kan finnas lite faror också:

Kommer snöplogen/slungan med ett rytande längs din väg? Håll din katt inne tills plogen passerat! En katt som råkar hamna under snön som dessa stora maskiner vräker upp har inte en chans att gräva sig ut… Snön blir en hårdpackad fälla. Och lite inte på att katten springar undan – ibland kryper katter bara ned i diket och i en sådan situation blir dedessvärre fast där, under massor av snö!

80eb8744822cf6f8b90c26a053dfcd47Bygger barnen tunnlar i snöhögen? Tänk på att det är fullständigt livsfarligt, inte bara för barn utan också för de djur som kanske kryper in i snöhålan vid ett senare tillfäller… Om gången i snön rasar ihop blir också detta en farlig plats att vara på.

Nära husväggen blir ibland ett snöfritt område under takfoten och där passar det gärna en fri katt att promenera. Har du ett hus med mycket snö hängande på taket, tung snö som kommmer att kasa ned förr eller senare, så ger jag rådet att snarast skotta taket! (Som husägare är du skyldig att  sköta sådana saker. I synnerhet om det går trottoarer utanför där det passerar människor också!)

Om du saltar din trappa/trottoar och din katt går ute genom det saltade, tänk också på att skölja och kanske smörja in din katts tassar lite då och då. Tösalt/vägsalt är inget som en katt ska behöva slicka i sig!

Lär barnen – dina egna och grannskapets – att man ABSOLUT ALDRIG NÅGONSIN får kasta snöbollar på sin eller grannens katt! Det gör lika ont på alla som får en isig snöboll på sig! Bygg hellre en kul snögubbe!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *