Tjusig hemsida det har man, men…?

katspsca spcasw
Jag blir så fundersam på SPCA Sweden, eftersom man har lagt ned sitt allra mesta arbete på hemsidan för att visa upp ”Donera si och donera så” för att få in pengar… Men inte redovisar ens en enda katt för adoption? (Jo, EN enda – på sin FB…)

Sedan jag fått information att en viss djurambulansfirma ligger bakom, så blir jag ännu mer tveksam. Suck, varför? När djurhem och katthem behövs så väl!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Tjusig hemsida det har man, men…?”

 1. Det är minsann inte lätt att veta vilka man kan lita på och vilka som bara ät ute efter pengar. Värt att lägga ner lite arbete på att kolla så man inte skickar till fel mottagare.

  1. Mjau, då tycker jag att det är en bra sak att satsa på att ge till SVEKATTanslutna katthem… Eller hur? NosPuss Wikki

  1. Jam, det är inte samma, dessa du stöder är verksamma i Göteborg mm och vad jag kan bedöma seriösa. Det luriga är att det finns ett ”Djurambulansen i Sverige AB” som är knutet till de som omtalas i inlägget ovan – och medvetet används firmanamn som liknar andra inarbetade namn. Suck. NosPuss Wikki

  2. Matte anar att det här är en Djurambulans som inte heller är helt rumsren. Du kan bara bli stödmedlem och du får ingen som helst insyn i föreningen vilket man får i en äkta ideell förening. Matte hade en mycket lång mailkorrespondens med grundaren en gång och det går inte att få ett enda klokt besked ur honom.

   1. Mjau, tänk, vem ska man lite på?! *sniff* Vi är inte alla lika bra på att hitta skurkarna omkring oss, godtroget stödjer vi dem som ropar på hjälp. Vi vill ju alla väl… TassKram Wikki

   2. Vad ledsna vi blir!
    Vet ni om det finns någon djurambulans i Sverige som är seriös?
    Det är ju något som verkligen skulle behövas!

 2. Matte har hittills inte fått någon information om att den nämnda djurambulansen skulle vara det minsta seriös. För det första ska man nog dra morrhåren åt sig om det inte går att bli fullvärdig medlem i en ’förening’ utan bara stödmedlem. Då brukar det finnas en hel del som ska döljas. För det andra, om det går att få tag i så många negativa artiklar om en verksamhet som den här, så finns det nog också anledning att låta bli att på något sätt stödja verksamheten. För det tredje, det luktar varumärkesintrång lång väg och det kommer säkert att finnas många som misstar dem för RSPCA eller WSPCA. Det är inte en händelse att man döpt sitt bondfångeri som man gjort. Det är noga uträknat! Och som Wikki jamar, mycket märkligt att det inte finns mer än en misse för omplacering i södra Sverige där vi vet att det finns ett enormt kattöverskott.
  *spott o fräs*

  1. De kallar verksamheten ”SPCA Sweden” och det kan inte tolkas som annat än att privatpersoner ska missta sig och tro att det handlar om en svensk gren till RSPCA eller WSPCA. Egentligen borde man anmäla dem för varumärkesintrång.

   De vill ha in så mycket donationer som möjligt – allt från mat, koppel, halsband, sand till pengar såklart. Volontärer vill de självklart också ha men inte vilka som helst. Såg på deras facebook-sida där ett par kvinnor beklagade sig över att de inte fick ställa upp som volontärer trots att de, enligt Djurambulansens regler, hade betalt in medlemsavgift. Man måste alltså betala för att få chansen att jobba gratis åt mångmiljonärerna Mikael Gustavsson och hans sambo Petra Borg!

   Sen har de mycket svårt för att svara på relevanta frågor. De tar bort kritiska frågor och blockerar de som ställer frågorna. Det om något väcker misstänksamhet.

  1. Visst är det märkligt att de inte avslöjas? Att inte något i rättvsans maskineri når sådana här? Morr morr morr! NosPuss Wikki

   1. Vänta bara… Det kommer nog, när folk inser att de börjar bli lurade o när volontärerna får se röken stiga i Höganäs…. Det drar med sig vissa djurskyddsinspektörer som är de värsta djurplågarna. Läs vidare i bloggen ovan.

    Karma, karma!
    Morr, morr!

  2. I länken http://www.upphittadedjur.se står det ”Är djuret chipmärkt eller ID-märkt kontrollerar vi alltid det och försöker att lokalisera deras ägare.”

   Det är väl Polisens uppgift!?

   Du som inte har tatuerat eller chippat din katt… Glöm inte att ta massor av forografier/filma katten! Glöm inte att fotografera mun, tunga, tänder, gom… allt det där udda som bevisar att det är rätt katt.

   1. Mjau, det händer att människor kommer till katthemmet och säger ”Det där är min katt!” med tvärsäker röst – och så när de börjar berätta om katten som de haft, så är inte en enda siffra rätt! Det kan vara så att Katthemmet vet att katten de har kommer från bevisade omständigheter, eller t o m varit i verksamheten långt innan den kattsökande förlorade sin misse. Så det är klokt att ha bevis! I synnerhet om det är en katt med ”vanlig teckning” för ofta finns små detaljer som kan bevisa identiteten, som ärr eller en fläck på ett särskilt ställe. Tips: Fotografera trampdynorna på tassarna! Många katter har lustiga fläckar under tassarna, sådant man inte tänker på! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *