Nu har vi också vattenskada …

På Örebro katthem har vi fått en smärre översvämning häromdagen. Som ni kanske vet ligger ”vårat” katthem i källarplan, och nedanför den nästan obehagligt branta källartrappan är det en markbrunn som ska sluka regn och smältvatten. Det är bara det att den ofta är igensatt av löv, skräp och grus från gården. Men det knäppaste av allt: Av någon märklig anledning är utemarkbrunnen ihopkopplad på samma rör som en golvsil inne på katthemmets toalett! Och när det kom en störtflod med regn i veckan så rann det ned i utebrunnen – i vilken det var stopp – och trycktes då upp inne på toagolvet! Alltså inte så konstigt att katthemmet haft ideliga konstiga pölar inne…

Tyvärr verkar det ta tid att få avlopp och fukt åtgärdat. I väntan på det kan inte tvättmaskinen köras så det har samlats ett berg av tvätt. Så om någon snäll medhjälpare vill förbarma sig över lite katthemstvätt så får ni gärna komma förbi och hämta en säck!!!

Drömmen vore att få så här fräscha lokaler som t ex Gävle katthem har:
IMG_9761
Så luftigt att vissa katter kan tassa ända upp i takhöjd:
IMG_9760
Och med ett härligt ljusinsläpp:
IMG_9773
Samt ett öppet oinrett vindsloft perfekt för kattrallyn:
IMG_9763
Kurr alltså!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Nu har vi också vattenskada …”

  1. Men vilken olycka! Tycker att hyresvärden borde hjälpa er med tvätten. Det finns förmodligen en tvättstuga i husen där ni håller till. De kan gott ge er nyckel och reservera en tid åt er varje dag. Så kanske de lär sig att hålla ordning på brunnarna. Hur vore det med en annan lösning för avrinningen, kära hyresvärden? Det är synd om katterna redan som det är, även om de har det mycket bättre som katthemskatter än hemlösingar. Men även en katthemskatt ska få ställa vissa basala krav tycker vi.

    *nosgos* till alla kissar och medhjälpare

    1. Mjau, vi har några tappra medarbetare som har tagit tass om problemet, hoppas det blir fixat snart! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *