Jamjams skygga blick

IMG_9813
Han låg orörlig inne i sitt rum, pressade sig mot sin hylla och försökte göra sig osynlig, platt och liten. Bara Jamjams ögon rörde sig, bevakade spänt allt som rörde sig eller hände där utanför nätet… Jag smög fram och frågade varför han var så rädd och blyg?
IMG_9807
Jamjam viskade i mitt öra ”Jag hör lite dåligt och det känns så främmande här. Helst skulle jag vilja komma till någon lite äldre lugn och stillsam person, där jag kan bli trygg… Kanske med en liten balkong där jag kan få sitta och se mig omkring, och leva ett skyddat liv!”
IMG_9808
Det lovade jag att tala om för den personal som var på Gefle katthem just då. En stund senare råkade jag se hur snälla mjuka Annie var inne hos Jamjam och gosade länge och kärleksfullt. Det syntes hur Jamjam njöt även om han inte vågade visa det så tydligt. Bara med ett knappt hörbart litet spinn – kanske var det bara jag och Annie som hörde det?!
IMG_9840
Hoppas din rätta människa kommer snart, Jamjam!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *